Consilierul Grad Gheorghe, luat la întrebări în Consiliul Local

20140624_134019[1] [800x600]Ultima ședință a Consiliului Local a fost una destul de tensionată ca urmare a unor informații denigratoare la adresa comunei Secusigiu, publicate în foaia „Direct Arad”.Este vorba despre câteva articole apărute nu cu multă vreme în urmă, în care consilierul local Grad Gheorghe, președintele Partidul Social Democrat Secusigiu acuză Asociația Crescătorilor de Animale ca fiind constituită ilegal, ba mai mult, cum că aceasta ar încasa subvenții și ar folosi banii în alte scopuri decât cele destinate prin lege.
Ca urmare a acestora, ultima ședință de Consiliu Local a fost una destul de tensionată, consilierul Grad Gheorghe fiind luat la întrebări despre acțiunile sale defăimătoare la adresa comunei Secusigiu, acțiuni despre care s-a spus că aduc prejudicii majore de imagine comunei.
Astfel, în cadrul ședinței s-au prezentat câțiva reprezentanți ai Asociației crescătorilor de animale pentru a-i cere socoteală consilierului  Grad Gheorghe.
Ilia Mircea- membru al asociatiei crescatorilor de animale [800x600]Iată ce ne-a declarat domnul Ilia Mircea, membru în asociație, despre cele întamplate:
– Totul este o mare minciună! În urma acelui articol legat de Asociația Crescătorilor de Animale, noi, reprezentanții asociației am fost revoltați și am simțit nevoia unei explicații. Prezentându-ne în cadrul ședinței Consiliului Local, am cerut aceste explicații domnului consilier Grad Gheorghe, în speranța în care vom primi și răspunsuri. Din păcate acesta a refuzat să ne dea orice raspuns concret, motivul fiind acela că nu el a făcut aceste afirmații, ci jurnalistul care a publicat acel articol, ceea ce însemnă practic că totul este o minciună! O minciună pe care consilierul Grad nu vrea să și-o asume, dovedind că nu merită încrederea nimănui.
Doresc să menționez ca Asociația crescătorilor de animale funcționează pe un temei legal, aceasta plătind la zi toate dările către toate autoritățile competente. Încasarea subvenției s-a făcut și automat acești bani au fost redirecționați pentru achiziționarea de îngrășământ și întreținerea pășunii.
Noi avem toate documentele necesare atestării legalității asociației, afirmațiile făcute în acel articol sunt mincinoase, și am crezut că putem primi răspunsuri concrete pe această temă. Din păcate nu am avut parte de un răspuns decent și cuprinzător, pe cale de consecință totul a fost o minciună.
Constat că acest consilier Grad Gheorghe face o politică bazată pe minciună, în care împroașcă cu noroi și atacă pe toată lumea. Se vede că este disperat că nimeni nu-l apreciază în comună.  După ce am citit acele articole pline de minciuni am înțeles că nu avem nevoie de asemenea oameni politici în comună, care cred că prin minciuni pot  vâna funcții. Asociația Crescătorilor de Animale nu face politică, deci nu văd de ce trebuie să mintă cu privire la activitatea ascociației? Ar trebui în primul rînd să învețe să facă politică, în alte moduri și nu mințind în legătură cu subiecte care nu au nici o legătură cu culoarea politică. Cu toții am înțeles acum ce fel de om este acest consilier Grad Gheorghe.
Sper ca membrii asociației să nu pună la suflet astfel de minciuni din partea acestui consilier, și să realizeze că acesta a vrut să se folosească de asociație, implicând-o denigrator în propria lui luptă politică. Prin minciună însă nu v-a câștiga niciodată! Nimeni nu mai crede în minciuni!
De asemenea alt subiect dezbătut la ședința Consiliului Local a fost cel referitor la declarațiile aceluiași consilier local Gheorghe Grad, care a denigrat școala din Secusigiu, despre care a făcut referire că are un management neadecvat, considerând că școala din comună nu asigură elevilor condițiile necesare desfășurării orelor de învățământ.
Astfel, la ședința Consiliului Local Secusigiu a fost prezentă pentru a cere explicații și doamna director a școlii gimnaziale Secusigiu- prof. Paul Angelica. Pentru a afla mai multe despre acest caz am stat de vorbă și cu dânsa.
– Doamnă director, care este motivul pentru care ați participat la această ședință?
– În urma unor articole apărute într-o publicație care se distribuie și în comuna noastră, m-am simțit revoltată de afirmațiile prezentate în acele pagini. Am venit în ședință pentru a cere explicații acestui consilier Grad Gheorghe care prin cele afirmate a denigrat școala gimnazială Secusigiu, aducând prejudicii de imagine acestei instituții.
În primul rând, doresc să fac o paralelă între ziarul local “Gazeta Comunei Secusigiu” și acea publicație. Colaborez de foarte mult timp cu reporterii Gazetei Comunei Secusigiu fără a avea nici un fel de problemă. De fiecare dată când aceștia s-au prezentat la școală pentru a realiza un articol, sau pentru a participa la diferitele evenimente pe care le-a desfășurat școala, s-au prezentat și au cerut acordul directorului pentru a intra în incinta școlii, o atitudine corectă.  Spre deosebire însă de aceștia, nu demult, consilier Grad Gheorghe, însoțit de un jurnalist, a intrat fără știrea mea în școală pentru a poza anumite obiective în vederea realizării unui articol de ziar. Aceștia au fost opriți la poartă de către elevul de serviciu, dar n-au mai așteptat ca acesta să mă anunțe și pe mine de prezența lor. Nimeni nu are dreptul de a intra în incinta școlii fără acceptul directorului, sau a delegaților acestuia. Nu vreau să mă refer aici la cele mai pesimiste situații, cert este că eu nu am știut de prezența lor în școală, și nici nu am avut un acord prealabil, așa cum este normal să se întample.
Al doilea aspect pentru care am fost prezentă în ședința Consiliului Local este acela că s-au adus afirmații denigratoare școlii pe care eu o conduc, subiectul fiind un management prost, afirmându-se că eu sunt incompetentă, după spusele consilierului Grad Gheorghe. Cât despre așa zisele  probleme în aceea ce privește anumite clădiri din cadrul unității de învățământ, să nu se uite că eu am preluat de curând funcția de director, și nu se pot face reparații într-un an față de ce nu s-a făcut în 20 de ani. Mi-ar fi plăcut, bineînțeles, să preiau școala într-o stare excelentă și să continui doar cu modernizări. Din păcate nu se întamplă așa, iar din bugetul pe care îl avem trebuie să ne descurcăm pentru a le oferi copiilor un mediu cât mai bun pentru a învăța. Să nu se uite însă că, prin colaborarea cu primarul Cheșa Ilie și cu sprijinul consilierilor locali responsabili, s-a renovat grădinița din Secusigiu, la școală s-au montat geamuri și uși din termopan, avem teren sintetic de sport, sunt asigurate lemnele pentru iarnă, sunt întreprinse o serie de activități pentru elevi. există un progres vizibil în activitatea școlii, un progres pe care doar acest consilier nu îl vede!
Ba mai mult, din discuțiile avute cu domnul primar Cheșa Ilie, toate clădirile școlii au un plan de reabilitare concret. La școlile cu probleme se vor demara lucrările de renovare chiar în acest an, începând cu schimbarea tâmplăriei și continuând cu reparații ale acoperișurilor și chiar a grupurilor sanitare.
Pentru că am ajuns la acest aspect, doresc să menționez că, din nou, fără știrea mea, acest consilier Grad Gheorghe s-a prezentat la școala din localitatea Satu Mare pentru a efectua câteva lucrări la clădirea școlii în care își efectuează orele de învățământ clasele I-IV. Asta fără știrea nimănui.Nu vreau să se înțeleagă greșit revolta mea. Doresc să specific faptul că nici o lucrare nu se poate face în cadrul intituției de învățământ fără ca eu să fiu anunțată. Nu am nimic impotriva unor sponsorizări private din partea nimănui, și sunt bine venite,  dar modul în care acestea sunt făcute este inexplicabil.
Știu că acest consilier zice că face politică, dar este inacceptabil ca să fie implicată școala sau să fie denigrată. Acest consilier mai bine ducea bani la bugetul comunei ca să putem avea un buget mai mare și pentru școală. Eu nu fac și nici nu mă interesează politica, consider însă că este de datoria mea să apăr instituția școlară pe care o conduc și nu accept ca cineva să încerce să implice școala din Secusigiu în politică.

Am discutat și cu domnul primar Cheșa Ilie, pentru a ne expune și părerea dânsului despre cele întâmplate:
– Domnule primar, ce ne puteți spune despre situația creată?
–  Este regretabil că există în comuna noastră un asemenea consilier. Nu știu cum a fost votat, dar cu siguranță că după toate acestea, lumea a văzut cine este de fapt și cum se comportă.Astfel de acțiuni denigratoare fac rușine comunei. Bineînțeles, că și în alte părți mai există astfel de oameni care știu să facă politică doar prin ceartă și miciună, ceea ce este regretabil. Asemenea oameni, după părerea mea nu au ce căuta în politică, fiindcă nu aduc nimic bun. Cât privește situația creată la noi , dacă consilierul Grad Gheorghe are o problemă personală cu primarul comunei, ar trebui să vină la mine, să ne așezăm la o discuție și să rezolvăm, dacă este posibil, toate problemele. Se pare că dânsul nu gândește la fel, și crede că batjocorirea cetățenilor îi va aduce un câștig mai mare. Îmi cer scuze doamnei director a școlii și celor din asociația de animale pentru acuzațiile neadevărate care le-au fost aduse, și îmi cer scuze și cetățenilor că suntem în situația de a fi nevoiți să dezmințim astfel de dezinformări.
Ar fi bine ca și consilierul Grad să se implice mai mult în problemele comunei, fără a încerca să arunce cu noroi în stânga și în dreapta.
Doresc să reamintesc cetățenilor  că acest consilier a fost întotdeauna sceptic și împotriva mai tuturor proiectelor desfășurate la Secusigiu, cum ar fi: podul peste Mureș care leagă Sînpetru German de Pecica, drumul județean spre acel pod, alimentarea comunei cu apă și multe alte proiecte.
Un om care iubește comuna ar trebui să lupte pentru comună și nu să denigreze în cel mai josnic mod comuna. Ori până acum, acest consilier nu a făcut nimic benefic pentru comună!
Pentru a mai calma puțin spiritele îmi doresc să vă anunț că primăria și administrația locală își vede de treabă în continuare. În curând se va începe modernizarea drumului ce leagă Sîmpetru German de localitatea Gelu din județul Timiș, care momentan este un drum comunal de aproximativ 7,3 kilometrii pe raza comunei noastre. S-a finalizat proiectul de reabilitare și modernizare a remizei S.V.S.U. din Sîmpetru German. Vor începe lucrările pentru pavarea a aproximativ 3 km de trotuare pe toată raza comunei Secusigiu. În această vară se vor demara lucrări de schimbare a acoperișului și construirea unui grup sanitar la școala mică din Sîmpetru German. Se va finaliza schimbarea tâmplăriei la școala din Secusigiu.
După cum se poate vedea, indiferent de acțiunile unora, noi ne continuăm munca în inteeresul comunei. În timp ce unii cerșesc atenția prin minciună, noi muncim!
Le transmit cetățenilor multă sănătate și împreună cu ei vom putea  să ne vedem de ale noastre, ca o comunitate unită și liniștită.

Both comments and pings are currently closed.