Hramul Bisericii Ortodoxe din Munar

100_5331[1] [800x600]Un moment marcant pentru comunitatea ortodoxă din Munar a fost reprezentat de Sărbătoarea Hramului Bisericii. Ca în fiecare an, de Rusalii, la această sărbătoare au participat un număr mare de credincioși pentru a celebra așa cum se cuvine Hramul Bisericii. În ziua Hramului, nu doar la biserică ci și peste tot în Munar s-a putut simți o atmosferă de sărbătoare, de prietenie și bucurie. O atmosferă specifică și plină de semnificație!

La eveniment a participat un sobor de preoți format din preotul de la Secusigiu  Ștefan Horia, de la Sânpetru German Mihai Blidar, și de la Felnac Petrică Ungur, alături de preotul paroh Jirji Valeriu, care au oficiat slujba religioasă iar mai apoi au ieșit în curte unde s-a desfășurat tradiționala tăiere a colacului, în prezența nașilor.Un obicei devenit tradiție , moment așteptat de către toată lumea prezentă la evenimet. Primarul Cheșa Ilie a fost și el alături de comunitatea ortodoxă din Munar la acest eveniment plin de semnificație și binecuvântare, cu această ocazie primarul nostru declarându-ne: sunt bucuros de fiecare dată când mă aflu la acest eveniment important al Biserivcii Ortodoxe din Munar, fiindcă an de an sărbătoarea Hramului Bisericii arată o comunitatea unită la Munar, preotul  paroh Jirji Valeriu reușind să organizeze această tradiție a sărbătorii impecabil, având sprijinul întregii comunități. Îi felicit atât pe dânsul cât și pe toți cei care-l sprijină, fiindcă o comunitate frumoaă este una unită!
Vă prezentăm și noi câteva imagini, atât din timpul slujbei din biserică cât și de la tăierea colacului, urmând a ne reântâlni și anul următor la această mare sărbătoare care face parte din identitatea comunei Secusigiu.

Both comments and pings are currently closed.