De vorbă cu consilierii locali – domnul Grad Gheorghe

PICT1738– De cât timp sunteţi consilier local şi ce partid reprezentaţi?
– Sunt la primul mandat ca şi consilier local. Înainte însă am fost reprezentant sătesc din partea satului Munar, fapt pentru care am putut participa, fără drept de vot, la toate şedinţele fostului Consiliu Local. Asfel, m-am familiarizat cu problemele administrative ale comunei. În mandatul trecut am fost independent, acum fiind consilier local din partea Partidului Social Democrat-PSD. Eu am ales să intru în politică fără a avea niciun interes. Vin din domeniul privat, însă am dorit să pun şi eu umărul la dezvoltarea comunei, acesta fiind motivul pentru care am decis să candidez pentru funcţia de consilier local.
– Fiindcă faceţi parte din partidul care este la guvernare-PSD, încercaţi să obţineţi fonduri pentru învestiţii în comună?
– Bineînţeles că da! Nu am venit în consiliu local să stau degeaba, ci doresc să îmi aduc aportul la susţinerea proiectelor importante pentru comună. Spre exemplu, am iniţiat un proiect pentru obţinerea de fonduri europene în vederea achiziţionării de tehnică de calcul pentru creşterea gradului de informatizare a Primăriei, inclusiv apărătură GPS pentru efefectuarea măsurătorilor în câmp. Chiar dacă sunt în opoziţie în Consiliul Local, consider că interesul comunei este deasupra celui politic şi voi încerca să obţin finanţare pentru orice proiect al comunei, indiferent de cel care iniţiază astfel de proiecte şi indiferent de coloratura sa politică. În acest sens, am cerut consilierilor PSD din Consiliul Judeţean pentru a nu se opune proiectelor comunei Secusigiu şi să voteze în plen pentru reabilitarea drumului judeţean spre Secusigiu.
– Ce probleme considerați că ar trebui să fie rezolvate prioritar pentru comună?
– Drumurile, apa şi canalizarea, dar să nu fie uitate nici lucrările de mică anvergură, care sunt necesar a fi făcute. Fac referire aici la renovarea Şcolii Mici din Sînpetru German, unde ar trebui refăcut acoperişul, dar şi interiorul, în prezent existând pericolul de a cădea ţigle de pe acoperiş în cap la oameni. Doamne ferește să se întâmple acest lucru! O altă lucrare pe care cred că ar trebui pus accent este construirea unei alei care să facă legătură între gară şi localitatea Satu Mare. Deocamdată cetăţenii trebuie să meargă de la gară în Satu Mare pe şosea şi există pericolul de accidente. În opinia mea aceste două lucrări sunt mai importante decât continuarea proiectului terenului sintetic de la Şcoala din Secusigiu, unde s-au alocat 200 mii lei pentru lucrările la tribune. Cu aceşti bani s-ar putea finanţa lucrările pe care le-am enumerat mai sus.
– O mare problemă a comunei este legată de programul de asfaltare. Guvernul a oprit acest program de asfaltare -PNDI- în care erau cuprinse spre asfaltare străzile comunei. Ce părere aveţi de acest lucru?
– Este o greşeală când se spune că guvernul a oprit programul PNDI. În realitate acest program nu avea finanţarea asigurată. Guvernul actual încearcă găsirea de soluţii pentru a implementa un alt program de finanţare a lucrărilor de asfaltare în comune. Cu siguranţă că dacă acest program va fi demarat, mă voi implica pentru ca şi comuna Secusigiu să beneficieze de alocarea de fonduri pentru lucrări de asfaltare. Am reuşit să-mi consolidez poziţia în Partidul Social Democrat şi împreună cu domnul deputat Doru Căprar, din al cărui cabinet parlamentar fac parte, vom depune eforturi pentru obţinerea de fonduri pentru comuna Secusigiu, neținând cont de apartenenţa politică a primarului actual. Impotant este că toţi să conlucrăm şi să găsim soluţii pentru ca întreaga comună Secusigiu să prospere.
– Care este mesajul dumneavoastră pentru cetăţeni?
– Să aibă încredere, căci lucrurile vor merge în direcţia bună pentru comună. Sărbători fericite tuturor!

Both comments and pings are currently closed.