26 Septembrie – Ziua Europeană a Limbilor sau Unitate în diversitate
Cu această ocazie, la Şcoala Gimnazială Secusigiu a fost subliniată importanţa Zilei Europene a Limbilor prin desene specifice realizate de elevii clasei pregătitoare şi eleva clasei a VII –a B, Damian Betina.
Desenele afişate la panou relevă o Europă unită, subliniind astfel tematica stabilită în acest an în cadrul Zilei Europene a Limbilor: „Unitate în diversitate”.
Coordonatorii acestei activităţi au fost: prof. Corina Barbosu, prof. Roxana Neamţiu şi prof. Nadina Maria Szakacs.
A consemnat,
Prof. Szakacs Nadina Maria
5 OCTOMBRIE – ZIUA EDUCAŢIEI
Chipul dascălului reflectat în sufletul copilului
Tematica din cadrul Zilei Educaţiei, în acest an, a fost „Chipul dascălului reflectat în sufletul copilului”. Tema are drept scop evidenţierea importanţei dascălului în viaţa copilului, influenţa acestuia asupra unui destin menit să devină.
Elevi ai şcolii noastre au închinat gânduri frumoase către dascăli, au recitat poezii despre educatori. Un sumar al programului poate fi regăsit mai jos:
1) Prezentare semnificaţie / importanţă Ziua Educaţiei – prof. Ana Prodan;
2) Recitare poezii despre educatori – clasa a III-a B;
3) Creaţii literare despre dascăl – elevi ai clasei a VI-a B;
4) Interpretare cântecul „Dăscăliţa” – clasa a V-a B;
5) Recitare poezia „Dascălul” – eleva Rotaru Anamaria din clasa a VII-a B;
6) „Gânduri către colegi” – prof. Nadina Maria Szakacs.
Cordonatorii acestei activităţi au fost: prof. Ana Prodan, prof. Szakacs Nadina Maria, prof. Brătfălean Mioara. Fotograf activitate: prof. Neamţiu Roxana.
Le dorim tuturor colegilor un an şcolar plin de realizări alături de tradiţionalul:
„LA MULŢI ANI!”
A consemnat,
Prof. Szakacs Nadina Maria
Ziua Alimentaţiei – 16 octombrie 2013
În data de 16.10.2013 au avut loc activităţi de Ziua Alimentaţiei. Clasele a V-a A şi B, clasa a VI- a B au realizat lucrări despre un stil de viaţă sănătos, iar clasele a VII –a A şi B au participat la o activitate practică desfăşurată pe echipe: salată de fructe.
Doamna prof. Stepan Roxana a realizat o prezentare a rolului şi importanţei unei alimentaţii adecvate în vederea promovării unui stil de viaţă sănătos.
Lucrările despre un stil de viaţă sănătos vor fi incluse într-o broşură care va cuprinde şi fotografii din cadrul activităţii.
Coordonatori activitate: prof. Stepan Roxana şi prof. Szakacs Nadina Maria.
A consemnat,
Prof. Szakacs Nadina Maria
Zilele de toamnă au luat loc zilelor de vară. Nopţile calde au fost substituite de nopţi reci, strecurate pe sub ferestre cu amintiri de-o viaţă.
Frunzele îşi preschimbă verdele, devenind arămii. Uşor, se desprind de pe crengi, oferind un spectacol senzaţional la plecare…
Uneori le asemuiesc stelelelor căzătoare care părăsesc aştrii, poate prea devreme…
Toamna are gust de amintire…nostalgia primei iubiri, zâmbetul uni anotimp înlocuit cu un altul…lacrimi ivite în colţul ochilor, emoţie…
Gândul că cineva mereu te aşteaptă, zilele care în van trec…octombrie e trecut la jumătate…noiembrie e în prag curând şi îşi face loc, treptat, iarna în calendar…
Frunzele îşi schimbă culoarea, se metamorfozează din verzi în galben-arămii, cad lin, aştern covor care sub paşii noştri tăcut se înfrăţeşte cu pământul-stihie, sperând într-o reînviere…poate din frunză om, floare, carte, zâmbet senin de copil…
Amintiri…toate se accentuează toamna, lăsându-se învăluite de melancolie şi frunzele căzute din ochii căprui ce-au iubit…nimic nu se compară cu soarele – dăruindu-se lumii; ah, ce frumos poate în înalt străluci!
Iar frunzele, cuprinzându-ne în dansul lor frenetic, scuturându-şi poveştile adunate pe file de dor spre a fi răspândite, adormite în ceasul târziu al toamnei mele, al toamnei tale…basm scrijelit în nopţi târzii, la lumina lunii, la trecerea punţii dintre toamnă şi iarnă…
A consemnat,
Prof. Szakacs Nadina Maria