Din activitatea Școlii Generale Secusigiu!

PICT0590 [800x600]CLASA A IV-aB

A mai trecut o generatie..
Din patru în patru ani, ca într-un ciclu necruţător, dascălii îşi iau rămas bun de la învăţăceii pe care i-au condus pe cărările ştiinţei de carte.
Năsucuri cârne, ochişori uimiţi cu priviri interogative, seria nesfârşită a „de ce?-urilor”, sufleţele neprihănite, toate se transformă încet-încet, sub atenta noastră îndrumare, în personalităţi ce încep să se contureze, în atitudini şi valori morale, în deprinderi intelectuale şi comportamentale.
Şi fiecare generaţie ia cu sine o părticică din sufletul nostru , ramanand amintirile noastre despre ei şi ale lor despre noi. Căci nu e bucurie şi mulţumire mai mare decât să fim căutaţi peste ani şi îmbrăţişaţi cu dragoste şi recunoştinţă.
În pragul despărţirii sunt greu de găsit cuvintele potrivite. Poate doar un ultim sfat, o ultimă îndrumare:
Să priviţi doar înainte, spre zări cât mai înalte, să vă păstraţi minţile şi sufletele deschise, să discerneţi cu grijă binele de rău şi să păstraţi, într-un colţ al sufletului, icoana celei sau celui care v-a pus creionul în mână!
Pentru ei şi pentru minunatele fiinţe cu care ne e dat să lucrăm, copiii, aş încheia cu un citat din Charles-Augustin Sainte-Beuve care exprimă chintesenţa personalităţii dascălului:
„Există numai un singur fel de înţelege oamenii, anume de a nu ne grăbi să-i judecăm, ci de a trăi în preajma lor, de a-i lăsa să se explice, să se dezvăluie zi de zi şi să se zugrăvească ei înşişi în ei”.
Va multumesc, pentru ca ati facut parte din aceasta generatie, clasa a IV-a B: .Axinie Robert, Banatan Nicoleta, Ciobu Marian, Curtuius Andreea, Curtuius Bogadan, Grosu David,  Iezdici Razvan, Ionescu Mihai, Kreiter Irina, Matei Laura,   Nechita  Paul, Orga Daria, Radu Flavius, Radu Alexandra, Stoican Raimond, Stefan Cosmin, Tugui Lavinia.
Doamna invatatoare,
Prodan Anca

Both comments and pings are currently closed.