Din activitatea şcolii Secusigiu

e11 [800x600]Cu ocazia aniversării a 164 de ani de la naşterea marelui poet naţional Mihai Eminescu, am ales să susţin o lecţie deschisă împreună cu elevii clasei a VII-a B de la Şcoala Gimnazială Secusigiu.
Am ales ca text suport al lecţiei noastre poezia „Replici” de Mihai Eminescu, deoarece activităţile construite şi menite să o pună în valoare au fost diversificate: de la atelierul textului la lectură expresivă şi chiar joc de rol.
Corul Şcolii Gimnaziale Secusigiu a interpretat foarte frumos „Pe lângă plopii fără soţ” sub îndrumarea domnului profesor Şofrag Victor.
Alături de doamna director, prezentă la activitate, am încercat să formulăm un îndemn pentru lectură, fiindcă acest capitol este precar în viaţa şi educaţia copiilor noştri. De aceea, lansăm un apel şi către părinţi, şi anume acela de a fi alături de noi, dar şi de copiii lor în acest demers: lectura – pentru cunoaştere, pentru experienţă, pentru viaţă!
Pentru că e important să citim cărţi din care putem desprinde învăţături, care ne pot servi drept îndreptar pentru viaţă! Minunaţi părinţi, chiar dacă copiii voştri au crescut (nu mai sunt în clasele primare), încercaţi să petreceţi un timp preţios alături de ei când citesc! Copiii nu citesc doar când sunt mici! Aşadar, nu pierdeţi din vedere ce, cum şi cât citesc copiii de astăzi, adulţii de mâine!
A consemnat,
prof. Szakacs Nadina Maria

Both comments and pings are currently closed.