Grupul de Acţiune Locală „Lunca Mureşului de Jos” din Pecica elaborează o nouă strategie!

Grupul de Acţiune Locală „Lunca Mureşului de Jos” din Pecica
elaborează o nouă strategie!
Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Lunca Mureşului de Jos”, beneficiară a proiectului „Dinamizarea parteneriatului Lunca Mureşului de Jos pentru dezvoltarea participativă a strategiei de dezvoltare locală a teritoriului” anunţă pregătirea strategiei pentru perioada 2014-2020. Proiectul este finanțat prin măsura 19.1 „Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală”.
După implementarea cu succes a precedentei Strategii de Dezvoltare Locală (SDL), în urma căreia s-au absorbit peste 2.000.000 de euro, GAL „Lunca Mureşului  de Jos” vrea să afle ce îşi doresc întreprinzătorii din localităţile membre.
„În acest scop am avut câte două întâlniri în fiecare din cele 20 de localităţi, obiectivul nostru fiind atragerea de noi parteneri, identificarea persoanalor resursă din fiecare comunitate, identificarea nevoilor comunităţii, precum şi elaborarea strategiei pe perioada următoare” spun reprezentanţii grupului de acţiune locală cu sediul în oraşul Pecica.
Conducerea GAL consideră aceste întâlniri deosebit de importante, pentru că în acest fel se va putea alcătui o strategie coerentă în vederea obţinerii unei rate de absorbţie cel puţin la fel de mare ca în sesiunea precedentă de finanţare.
Grupul de Acţiune Locală „Lunca Mureşului de Jos” are în componenţă reprezentanți ai  instituţiilor publice, întreprinderi familiale, SRL-uri, ONG-uri, asociaţii agricole.
Acesta cuprinde 20 UAT-uri din care 14 comune (Dorobanți, Fântânele, Felnac, Frumușeni, Iratoșu, Peregu Mare, Secusigiu, Semlac, Șagu, Șeitin, Vinga, Vladimirescu, Zăbrani, Zădăreni), 2 oraşe (Pecica și Nădlac) din judeţul Arad  şi 4 comune din judeţul Timiş(Orțișoara, Pișchia, Sânpetru Mare, Variaș), cu o populaţie totală de 89.946 de locuitori şi o suprafaţă de peste 1.895de km2.
Birou de presă GAL LMJ

Both comments and pings are currently closed.