Întâlnire informală GAL la Secusigiu

Secusigiu [800x600]Apartenența ca și membru în GAL a comunei Secusigiu a fost de bun augur atât pentru comună, cât și pentru cetățeni, deoarece prin acest GAL s-au obținut finanțări pentru diverse proiecte pe fonduri europene.
Facem referire atât la proiecte publice, utile comunei, cât și la proiecte private, mai mulți cetățeni reușind ca prin GAL să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea unor proiecte proprii, de la achizționarea de utilaje agricole, până la modernizarea unor activități economice.
Luna trecută, în sala de ședință a Consiliului Local, s-a desfășurat o ședință informală GAL, cu participarea atât a autorităților locale, cât și a cetățenilor interesați, în cadrul acestei ședințe fiind dezbătute noile Măsuri de finanțare facilitate de GAL, respectiv noile linii de proiecte prin care pot fi obținute finanțări europene.
Cu acest prilej, primarul Cheșa Ilie ne-a precizat:
„ Depunerea de proiecte pentru accesarea unor fonduri europene pentru anumite investiții necesare modernizării comunei a reprezentat mereu o preocupare constantă în activitatea mea de primar al comunei Secusigiu. Acesta este și motivul pentru care am făcut demersurile pentru participarea comunei Secusigiu în GAL (Grupul de Acțiune Locală „Lunca Mureşului de Jos”), prin această participare putând accesa mai facil fonduri europene, în același timp oferindu-le această posibilitate și cetățenilor comunei noastre, care, astfel, au putut și pot depune proiecte pentru a beneficia de finanțare nerambursabilă prin fondurile europene disponibile. Întâlnirea informală de la Secuigiu a fost un bun prilej de familiarizare cu noile linii de finanțare europeană, cu noile proiecte pe care le putem depune în perioada ulterioară.”

Both comments and pings are currently closed.