Hramul Bisericii Ortodoxe din Satu Mare

dsc_6888-800x600Ca în fiecare an, pe data de 26 octombrie, Biserica Ortodoxă din Satu Mare își serbează Hramul, acesta fiind „Sfântul mare mucenic Dimitrie ,Izvorâtorul de Mir”. Sărbătoarea, de mare însemnătate pentru comunitatea ortodăxă din Satu Mare, aduce cu ea bucurie în inimile tuturor credincioșilor, preotul paroh Vornicu Ioan,  oficiind slujba liturgică după toate canoanele bisericești.
Hramul bisericii a reprezentat atât sărbătorirea patronului lăcaşului de cult cât şi un moment de bucurie pentru toți credincioșii bisericii.
Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, după care este și hramul bisericii, a trăit pe vremea lui Diocleţian şi Maximilian Galeriu, împăraţi faimoşi ai Imperiului Roman. Dimitrie era fiul voievodului din cetatea Tesalonicului. Acesta a fost botezat în taină, părinţii săi temându-se de ceea ce ar fi putut păţi atât ei, cât şi copilul în acea perioada în care păgânii persecutau creştinii. Acesta a fost învăţat despre Dumnezeu şi creştinism într-o camera ascunsă a palatului lor. Acesta a cunoscut acolo tainele sfintei credinţe şi tot ceea ce putea învaţă despre Dumnezeu şi despre Mântuitor, despre minunile pe care Acesta le-a făcut şi despre milostenia de care a dat dovadă de-a lungul vieţii Sale.
Cu acestea, încheiem scurta noastră prezentare, urmând a ne revedea și la anul, pentru a aminti în paginile ziarului imagini de la această sărbătoare a bisericii din Satu Mare, o sărbătoare a întregii comuniti creștine ortodoxe din Satu Mare, o comunitate care are lângă ea, ca și păstor, un preot paroh cu har, dedicat misiunii sale, un preot apreciat și respectat în întreaga comună.

Both comments and pings are currently closed.