Hramul Bisericii Ortodoxe din Satu Mare

IMG_1734 [800x600]Hramul bisericii ortodoxe din Satu Mare, sărbătorit în luna octombrie,  a reprezentat practic cel mai important eveniment al lunii trecute din Secusigiu. Slujba religioasă oficiată cu această ocazie, ca semn de cinstire adus bisericii a avut loc în ziua de 26 octombrie – de Sfântul Dumitru, când preotul paroh și ceilalți preoți invitați au oficiat slujba religioasă după toate canoanele bisericești și tradițiile ortodoxe ale comunității.
După slujbă, credincioșii au ieșit în curtea bisericii pentru o agapă anume organizată cu această ocazie.
Primarul Cheșa Ilie ne-a declarat: „Comunitatea ortodoxă din Satu Mare reprezintă parte integrantă a comunei noastre. Mă bucur că Hramul Bisericii Ortodoxe din Satu Mare a fost cinstit ca un moment deosebit pentru localitate și felicit întreaga comunitate pentru modul în care a știut să sprijine biserica, ori ce câte ori a fost nevoie. Chiar dacă nu am putut fi prezent la acest eveniment important, cu sufletul am fost alături de cetățenii din Satu Mare, cărora le transmit toate cele bune și cu siguranță că anul viitor voi fi alături de ei la sărbătorirea Hramului Bisericii.”

Sărbătoarea Hramului oficiată cu acest prilej a scos în evidență încă o dată importanța Bisericii și implicit uniunea care există între biserică și comunitatea creștin ortodoxă din Satu Mare. Putem concluziona afirmând că Hramul Bisericii Ortodoxe a fost cinstit după toate canoanele bisericești, el reprezentând moment de referință pentru nu numai pentru biserică, ci și pentru întreaga comună Secusigiu.

Both comments and pings are currently closed.