Hramul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Gheorghe” din Secusigiu

DSC_3234Pe data de 23 aprilie, Biserica Ortodoxă din Secusigiu și-a sărbătorit Hramul – Sfântul Gheorghe. Sărbătoarea a început încă de dimineață prin liturghia oficiată de preotul paroh Horia Ștefan, liturghie la care au participat credincioșii din Secusigiu, dar și invitați din alte zone, precum și fii ai satului, veniți special pentru această ocazie de o însemnătate deosebită, atât pentru Biserica Ortodoxă, cât și pentru localitatea Secusigiu.

După oficierea liturghiei de către preotul Ștefan Horia și preoții invitați, s-a trecut, conform obiceiului, la înconjurarea bisericii, colacul tradițional nelipsind din cadrul ceremoniei. În încheierea praznicului s-a dat și o agapă frățească, oferită decătre ei care și-au sărbătorit onomastica Zilei de Sfântu Gheorghe.
În concluzie și anul acesta hramul bisericii a fost sărbătorit după vechile tradiții, într-o atmosferă solemnă, cu respect față de obiceiuri,comunitatea ortodoxă a bisericii, arătându-ne din nou că reprezeintă o comunitate cu credință-n Dumnezeu,o comunitate, care, alături de părintele paroh Horia Ștefan, știe să sărbătorească așa cum se cuvine atât marile sărbători creștine, precum și momentele de profundă însemnătate pentru biserică, așa cum este Hramul Bisericii.

 

Both comments and pings are currently closed.