Hramul Mânăstirii de la Bezdin

PICT1182 [800x600]În fiecare an, ziua de 28 august este data la care Mânăstirea de la Bezdin își sărbătorește Hramul. O zi de mare însemnătate nu doar pentru mânăstire, sau credincioșii ortodocși de rit sârbesc, ci pentru toată comuna Secusigiu, mânăstirea făcând parte din patrimoniul istoric al comunei.
Astfel, pe 28 august, mânăstirea a îmbrăcat straie de sărbătoare, cinstindu-și cu solemnitate și bucurie hramul. Ca de fiecare dată, slujba religioasă prilejuită de această ocazie s-a oficiat în curtea mânăstirii, care a devenit neâncăpătoare pentru mulțimea de credincioși veniți să participe la acest important eveniment. Multă lume cunoscută, de la noi din comună, dar şi mulţi sosiți din alte părţi, toţi veniţi însă aici pentru curăţirea sufletului, cu dorinţa de a fi mai aproape de Dumnezeu.
A fost o slujbă solemnă, cum se cuvenea pentru un astfel de eveniment, slujbă oficiată de un sobor de preoți. Maica Anghelina, a reprezentat ca de fiecare dată un reper al vieții monahale, alături de ea, întâlnindu-l la sărbătoarea Hramului și pe primarul Cheșa Ile, care, fiind un bun credincios ortodox, nu a lipsit în nici un an de la sărbătoarea hramului.
Prezent la sărbătoarea hramului mânăstirii, primarul  Cheșa Ilie ne-a declarat: Mânăstirea Bezdin constitue un reper istoric fundamental al comunei Secusigiu, fiind chiar un simbol al comunei noastre. Sărbătoarea Hramului este un prilej de cinstire a mânăstirii, dar și de recunoaștere a însemnătății mânăstirii pentru comună, pentru comunitatea creștină sârbă în special, dar și pentru toată comunitatea creștină ortodoxă a comunei. Mă bucur când văd că în continare sărbătoarea hramului aduce la mânăstire atâ de mulți credincioși, ceea ce înseamnă că importanța mânăstirii este recunoscută de către toți. Eu am sprijinit și sprijin în continuare  atât mânăstirea, cât și toate bisericile comunei, ele reprezentând fundamnte ale dezvoltării spirituale al comunității noatre locale, fiind obligatoriu a le acorda importanța cuvenită în viața fiecăruia. Doar trăind în smerenie și în armonie cu Dumnezeu, putem spera la o viață fericită și plină de lumină.
Ca o concluzie, putem spune că și anul acesta, Mânăstirea de la Bezdin și-a cinstit ziua de sărbătoare a hramului în prezența unui  număr mare de credincioși, care au ținut să fie aproape la acest eveniment, arătând astfel că mânăstirea are lângă ea o comunitate ortodoxă unită, o comunitate reprezentativă pentru comuna Secusigiu.

Both comments and pings are currently closed.