Hramurile Bisericilor Ortodoxe din Sânpetru German și Munar

IMAG0246 [800x600]Hramurile Bisericii Ortodoxe din Sânpetru German( Sfinții Petru Și Pavel) și a Bisericii Ortodoxe din Munar( Coborârea Sfântului Duh) reprezintă evenimente deosebite, care fac parte din istoria comunei, fiind tradiții reprezentative pentru comuna Secusigiu. Este frumos să vedem aceste sărbători și astăzi, lucru ce arată existența unei cinstiri a Bisericii, ca instituție de bază și centrală a vieții comunității locale.
Astfel, cu ocazia acestor evenimente de seamă, de mare însemnătate spirituală comunitatățile ortodoxe din Sânpetru German și Munar au venit la bisericile din cele două localități pentru a marca și sărbătorii Hramul Bisericii, pentru a aduce cinstire și rugă în fața lui Dumnezeu! Slujbele celor două Hramuri au fost oficiate de preoții parohi, care i-a avut alături și pe ceilalți preoți din comună , precum și alți preoți invitați, astfel încât totul a îmbrăcat haină de sărbătoare și mare cinstire pentru biserici. De asemenea, enoriașii au fost prezenți în număr mare. arătându-și astfel susținerea față de biserică și respectul față de cele sfinte.
Putem spune că Sânpetru German și Munarul au îmbrăcat haine de sărbătoare, procesiunile specifice precum și respectarea întocmai a obiceiului tăierii colacului arătând că la Sânpetru German și Munar sărbătoarea Hramului Bisericii Ortodoxe se bucură de mare cinstire!
Așadar și anul acesta Sărbătorile Hramurilor celor două biserici reprezentative ale comunei au constituit evenimente de marcă pentru comună, desfășurate după toate tradițiile și obiceiurile comunităților locale, după cum ne arată și imaginile surprinse la cele două evenimente.

Both comments and pings are currently closed.