În așteptarea lui Moș Crăciun! La Grădinița din Sînpetru German

DSC_0691 [800x600]În grădiniţă din Sînpetru German, colectivul grupei mari, este format dintr-un nr. de 24 de preşcolari dintr-e care 13 fete şi 11 băieţi cu vârste cuprinse între 5 şi 6 ani. Copilăria este un tărâm magic, nu ştim când şi unde începe şi nu ştim când şi unde se termină. Ne trezim doar că nu mai suntem copii, fără să o fi trăit pe deplin… Copilăria este o lume fermecată, duioasă, dulce, lână, fără să o fi trăit pe deplin, copilăria este singurul paradis pierdut, este o lume plină de miracole, şi de uimire, scăldate în lumina, ieşind din întuneric.
Pentru copii frecventrea grădiniţei este o bucurie dar şi o nouă provocare, este vârsta la care se achiziţionează comportamente fundamentale, a căror calitate va influenţa în mare măsură nivelul de adaptare şi de integrare a copilului în fazele următoare ale evoluţiei şi dezvoltării lui.
Copilul se joacă învăţând şi învaţă jucându-se, desfăşoară activitatea cea mai plăcută lui şi astfel satisface nevoia lui de cunoaştere. Copiii lucrează în grupuri, îşi asumă responsabilităţi în microgrupul în care fac parte participând în jocuri de rol interesante iniţiate la sugestia educatoarei sau create de ei. Copiii învaţă tot timpul, fiecare moment trăit de copil este o ocazie de a învăţa ceva: ritualul primirii zilnice, masă ,jocul liber sau dirijat, memorarea sau povestirea, toate acestea îl pun pe copil în faţa unor situaţii noi, toate acestea îi îmbogăţesc bagajul de trăiri şi cunoştinţe. Copilul este înzestrat cu toate structurile penttru a învaţă, ei trebuie doar încurajați, ghidaţi în demersul de a cunoaşte lumea şi să-şi conștientieze rolul creativ în lume. Copiii sunt buni acultători, le plac poveştile spuse cu glasul blând şi duios al educatoarei, de la o vârstă fragedă încep să cunoască cartea şi mesajele ei.
Grădiniţa este locul unde se întâlnesc inocenţa, sinceritatea şi tandreţea. Copilul preşcolar este plin de viaţă şi energie, iar grădiniţa îi da şansa de a folosi această energie în mod constructiv.

Toți copiii îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun și doresc să vadă sub brad cadouri pe gustul lor. Iată dorințele micuților: Beserman Casian – Dulciuri, Bias Silvia – dulciuri, Bogza Florian – mașinuță de curse, Buzură Bogdan – Mașină, Braic Maria – păpusă, Buzatu Marina – păpușă, Chevereșan David – tractor cu baterie, Drăghici Ionatan- mașinuță, Dragoș Marina – păpușă, Dubovici Dariana – păpușă, Lovin Gigi – mașină, Timus Andreea – păpușă, Toderici Cristina – pinguin de pluș, Lavin Diana – păpușă, Bias Petruța – păpușă.

Prof. Înv. Primar și Preșcolar, Tamaș Daniela

Both comments and pings are currently closed.