Inaugurarea drumului dintre Sînpetru German și noul pod de peste Mureș!

1610771_1470483706533742_2543225432247719617_n [800x600]Pe data de 29 iulie a avut loc inaugurarea drumului de legătură dintre Sânpetru German şi noul pod de peste Mureș, cu o lungime de 5,3 kilometri şi cu o valoare de 6.588.310,70 lei, din care contribuţia Ministerului Dezvoltării a fost de 2.750.000 lei, restul de finanțare fiind asigurată de către Consiliul Judeţean Arad.
S-a finalizat atfel o nouă etapă a proiectului complex prin care se leagă cele două maluri ale râului Mureş. Proiectul are ca pilon de bază podul ce leagă comuna noastră, prin localitatea Sânpetru German de Orașul Pecica. La inaugurare au participat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Ilie Cheşa, primarul comunei noastre, Miodrag Stanoiov, viceprimarul oraşului Pecica, senatorul Constantin Traian Igaş, Cristian Drăgan, administratorul Judeţului Arad, cât şi consilierii judeţeni Dumitru Enăchiuc, Mircea Onea, Alin Hărlău şi Daniel Negrea.

Momentul inaugurării a fost unul plin de însemnătate pentru comuna noastră, această realizare constituind o investiție de anvergură, de pe urma căreia comuna Secusigiu are doar de câștigat. Prezent la inaugurare, primarul Cheșa Ilie a declarat:acest drum asigură legătura dintre cele două părţi ale Mureşului, constituind un proiect prin care comuna noastră va avea de progresat. Se  face de asemenea legătura şi cu judeţul Timiş, în condiţiile în care în strategia de dezvoltare a judeţului este prevăzut a fi realizat şi drumul dintre Sânpetru German şi localitatea Gelu (judeţul Timiș). Astfel, acest drum nu trebuie privit doar în contextul dezvoltării locale, ci face parte dintr-un proiect care înseamnă conexiuni în întreaga regiune. Putem privi această realizare într-un context de dezvoltare euroregional, comuna noastră fiind inclusă în acest proiect de dezvoltare, ceea ce este un lucru pozitiv pentru toți cetățenii. Mă bucur că aceste realizări importante pentru comună s-au putut finaliza, colaborarea cu Consiliul Județean Arad fiind una deosebită. De asemenea,  utilitatea drumului şi a podului este dată atât de legătura cu Pecica, dar și prin scurtarea distanței faţă de zonele industriale ale municipiului Arad.

Both comments and pings are currently closed.