Primarul Cheșa Ilie la discuții cu Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

DSC00977 [800x600]Una dintre preocupările permanente ale primarului Cheșa Ilie a fost și este cea a obținerii de fonduri europene pentru implementarea unor proiecte în comuna Secusigiu. Exemple sunt fondurile europene obținute prin GAL pentru construirea de trotuare în comună, cel mai recent proiect european câștigat fiind cel prin care s-a aprobat finanțarea reabilitării remizei de pompieri din Sânpetru German, lucrările de renovare a remizei urmând a începe curând.
În acest context, luna trecută a avut loc în localitatea Șagu din județul nostru  un amplu simpozion de informare cu privire la liniile de accesare a fondurilor europene, la acest eveniment participând primari din județul Arad, precum și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Daniel Constantin, alături de alte înalte oficialități: George Turtoi – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Faur – Director APIA, David Eugen Popescu – Director General AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) și Romulus Duică – Director General Adjunct AM-PNDR .
Primarul Cheșa Ilie a stat chiar la prezidiu, alături de domnul ministru, în cadrul conferinței primarul nostru luând cuvântul pentru a puncta câteva dintre problemele cu care se confruntă administrațiile locale și cetățenii care doresc accesarea banilor europeni, informându-se totodată și despre noile programe și linii de finanțare prevăzute pentru anii următori. Primarul nostru a ridicat și problema banilor luați anul acesta de guvern de la comuna Secusigiu, precum și faptul că proiectului comunei Secusigiu de cadastru general guvernul nu i-a mai alocat finanțarea contractată, dar nu a primit un răspuns concret cu privire la aceste lucruri de interes pentru comuna noastră. De asemenea, a adus în dezbatere și faptul că din 2018 este prevăzut ca  pentru accesarea subvențiilor de la APIA terenurile trebuie să fie întabulate, ministrul precizând despre această situație că se va cere o derogare de la Comisia Europeană pentru prelungirea caestui termen.
A fost o dezbatere constructivă din care sperăm că cei de la minister au înțeles necesitatea reducerii cotelor de cofinanțare precum și a pașilor greoi, birocratici, care trebuie urmați pentru derularea unor proiecte finanțate din fonduri europene.

Both comments and pings are currently closed.