Primarul vă informează!

image descriptionStimați concetățeni, așa după cum ați observat de-alungul timpului, asigurarea transparenței actului administrativ al comunei a reprezentat și reprezintă pentru mine un mod de a administra comuna. De aceea, mereu vă informez despre ceea ce întreprindem ca și administrație, despre acțiunile și activitățile noastre, despre problemele cu care ne confruntăm, considerând că este normal și firesc ca toți cetățenii comunei să fie informați corect cu privire la situația comunei noastre, comuna Secusigiu. Cu toții locuim în această comună, avem aici familiile, deci cu toții avem interesul direct ca lucrurile să meargă bine în comuna noastră.
Așadar, vă aduc la cunoștință că, la nivel administrativ am întreprins demersuri multiple pentru reluarea curselor desființate de la Regiotrans, solicitând inclusiv găsirea unor soluții viitoare pentru suplimentarea rutelor de autobuse, anume pentru a nu ne mai confrunta cu probleme ca și cele de dată recentă, când mulți navetiști nu au mai avut la un moment dat cu ce să ajungă la servici.
De asemenea, s-au făcut toate demersurile pe lângă Consiliul Județean Arad pentru obținerea finanțării amenajării unei piste de biciclete de la Satu Mare la Sânpetru German, proiect susținut de Consiliul Județean.
Suntem în grafic cu confec-ționarea și montarea unor stații de autobus noi în comună. Deocamdată stațiile de autobus sunt în stadiul de confecționare, urmând ca în perioada următoare astfel de stații să fie amplasate în toate localitățile comunei: în Satu Mare- față în față cu barul lui Biserca, în Secusigiu- lângă Primărie, în Munar- lângă Căminul Cultural, în Sânpetru German- lângă piață.
V-am informat că am depus un proiect european pentru reabilitarea Remizei de Pompieri din Sânpetru German. Proiectul nostru a fost declarat eligibil, urmând ca după Sărbătorile de Paști să semnez contractul de finanțare europeană pentru renovarea clădirii remizei, aceastălucrare urmând a fi derulată în a doua jumătate a acestui an.
S-au demarat mai multe acțiuni de întreținere drumuri în comună. Până acum s-a intervenit în Sânpetru German și Munar, urmând a se continua și la Secusigiu și Satu Mare. Suntem obligați ca anual să intervenim pe anumite străzi pentru asigurarea întreținerii lor, dar de fiecare dată când ajung la acest capitol sunt dezamăgit fiindcă, după cum bine știți, noi trebuia să avem toate străzile asfaltate în comunăprin proiectul național PNDI, dar acest guvern PSD ne-a tăiat toate fondurile necesare asfaltărilor.
Cu privire la lucrările de la Căminul Cultural din Secusigiu, după realizarea expertizei economice, suntem în faza de achiziție publică pentru continuarea lucrărilor și vă pot informa că dorim și introducerea climatizării în cămin pentru a asigura căldura pentru iarnă și implicit un ambient răcoros pe timp de vară.
O altă veste pe care doresc să o aduc la cunoștința dumneavoatră este că proiectul început în anul 2008 de reabilitare a grădinițelor din Satu Mare și Sânpetru German se pare că a intrat într-o fază pozitivă, ceea ce ne bucură, acum afându-ne în faza de derulare a procedurilor de contractare lucrări, existând posibilitate ca în acest an să putem și începe renovarea celor două instituții școlare.
Trebuie să vă dau și o veste rea, respectiv aceea că Garda de Mediu a amendat comuna noastră cu suma de 25.000 lei pentru că au găsit la groapa cu gunoi moloz aruncat de cetățeni. Problema care mă deranjează este că, după cum știți, consilierul Grad a precizat în foaia volantă pe care o distribuie că este posibil să sesizeze Garda de Mediu pentru a amenda comuna, culmea fiind că după ce a declarat acesta cele de mai sus a și venit Garda de Mediu. Probabil că pe dumnealui nu-l interesează ce fac cetățenii comunei din Secusigiu cu molozul, fiind după cum știm, dânsul nu locuiește în comuna Secusigiu, ci locuiește la Felnac. Așa că, de ce să-i pese cum se descurcă cetățenii noștri cu surplusul de moloz, câtă vreme locuiește la Felnac? Comuna noastră a fost amendată însă cu 25.000 lei, bani  cu care puteam face multe lucruri pentru comună: spre exemplu, puteam cumpăra lemnele de încălzire pentru școala și grădinița din Sânpetru German, sau puteam amenaja cu geamuri termopan școlile din Munar și Satu Mare, câte și mai câte. Așadar, în urma acestei acțiuni comuna a fost amenadtă cu 25.000 lei și mulți cetățeni de-ai noștri, nu de la Felnac, au o problemă de depozitare cu surplusul de moloz.
Vă mai informez că am întreprins demersurile necesare pentru includerea comunei Secusigiu în arealul de secetă al județului Arad, ceea ce poate avea consecințe pozitive pentru proprietarii de pământ din comună, a căror subvenții anuale pe hectar pot crește cu 54 EURO/ an/Ha.
În încheiere, cum ne aflăm în prajma Sfintei Sărbători de Paști, doresc să vă transmit să aveți zile de sărbătoare fericite alături de familie și cei dragi, salutându-vă cu frumoasele cuvinte creștine:
Hristos a Înviat!
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.