Primarul vă informează

image descriptionDragi concetățeni,
-Vă aduc la cunoștință că am semnat documentele prin care în comuna Secusigiu se va implementa Registrul Agricol Electronic, aceasta realizându-se din fonduri europene, prin buna colaborare pe care o avem cu Consiliul Județean Arad. Din acest proiect european fac parte doar 15 unități administrativ teritoriale din județul Arad, printre acestea fiind și comuna noastră.
-S-au făcut demersurile necesare pentru arondarea comunei la Oficiul de Evidență a Populației deschis la Pecica, ceea ce înseamnă că în câteva luni reprezentanții acestui Oficiu vor veni de două ori pe lună la Secusigiu pentru a întocmii( actualiza) cărțile de identitate a cetățenilor comunei noastre. Consider că aceasta este de un mare ajutor pentru fiecare cetățean al comunei, căci cei interesați nu vor mai trebui să se deplaseze la Arad pentru ași întocmi cărțile de identitate, ci vor putea face acest lucru acasă, în comuna noastră.
-O altă veste bună este aceea că s-a început construirea și montarea stațiilor noi de autobus în comună, astfel încât în scurt timp vor fi stații noi, pentru protejarea de vreme rea a navetiștilor.
-De asemenea, vă înformez că în cel mult o lună vom finaliza proiectul european de amenajare de noi trotuare în comună, ceea ce înseamnă că se vor continua lucrările de amenajare a unor noi tronsoane de trotuare pe fonduri europene.
-După cum bine știți, actualul guvern a reușit, pentru a nu știu câta oară, să-și dovedească incompetența și nepăsarea față de cetățeni. Fac referire aici la ultimele modificări necesare pentru a putea depune cererile de subvenții la APIA, care exasperează pe toată lumea prin actele stufoase și tot mai multe care se cer și la modificările aduse legislației obținerii carnetelor de producător, fără de care agricultorii nu-și mai pot vinde produsele în piețe. Guvernul actual încearcă parcă să încurce pe toată lumea prin legislația tot mai proastă pe care o promovează, de așa manieră că stau și mă gîndesc dacă nu cumva doresc șă-și bată joc de noi toți? Un caz concret este acela că pentru obținerea carnetului de producător s-a introdus inițial un text de lege prin care obliga agricultorii să obțină un aviz consultativ agricol de la o asociație de producători agricoli, ceea ce înseamna practic că fiecare ar trebui să fie membru într-o astfel de asociație, adică să cotizeze aproximativ 200 lei / an la o asemenea asociație. Vă aduc la cunoștință, că pentru a veni în ajutorul cetățenilor comunei Secusigiu și pentru a evita astfel de aberații propuse de actualul guvern, am întreprins demersurile necesare ca aceste avize consultative să se obțină prin Consiliul Județean Arad, adică fără costurile enorme despre care v-am vorbit mai sus, ba mai mult, facem noi demersurile necesare la Consiliul Județean, de așa manieră ca acest aviz să se primească în maxim 5 zile. Așadar, am luat inițiativa de a  găsii soluțiile adecvate și a rezolva aceste probleme cu care se confruntă cetățenii comunei noastre care doresc să obțină carnetele de producători agricoli! Asta în condițiile ăn care, după cum bine știți, avem un individ în comună care se laudă mereu că are funcție pe la Camera Agricolă, dar care nu a făcut nici un demers pentru rezolvarea problemelor agricultorilor comunei, probleme apărute din pricina legislației adoptate recent de acest guvern. Nu m-ar mira ca acesta să fi și susținut toate aceste legi ale guvernului care-i încurcă pe agricultori!
-În încheiere doresc să vă mai spun că s-a făcut o rectificare a bugetului local pentru a se plăti amenda primită de la Garda De Mediu pentru că s-a aruncat moloz de către cetățeni în groapa de gunoi de la Secusigiu, amendă care a fost în valoare de 20 000 lei, ea fiind primită de comună în urma unei reclamații care probabil că a fost făcută de același individ care mereu dorește să facă doar rău și care chiar a susținut că va reclama comuna Secusigiu! Așa că, dragi cetățeni, în urma acestei situații, în loc ca din acești bani să amenajăm vestiarele echipelor de fotbal de la Munar și Secusigiu, sau să renovăm Căminele Culturale din Munar și Satu Mare, noi am plătit amendă de mediu, fiindcă comuna a fost reclamată! Acest individ care a amenințat comuna noastră cu reclamațiile locuiește la Felnac și probabil că nu-i pasă de comuna Secusigiu și nici de problemele pe care le au cetățenii noștri cu depozitarea molozului.Tot la capitolul unor asemenea reclamații, ne-am mai trezit și cu una la DSP, iar în urma controlului acestei instituții am fost obligați să montăm un aparat de clorinare la Secusigiu. În urma acestui demers știu că apa a avut un gust puternic de clor, dar am luat toate măsurile pentru ca situația să se remedieze și apa să revină la un gust plăcut.
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.