Săptămâna „Să știi mai multe , să fii mai bun!” Școala Gimnazială Sâmpetru German!

Untitled-1 [800x600]Excursie scolara: VIZITA IN ORASUL TIMISOARA
Organizatori si colaboratori: profesori din învățământul primar Varadin Adina, Tundre Cornelia Grad Simona, Boboiciov Anamaria, Jakus Nicoleta, Orga Loredana, Popa Emilian, prof. Pascu Ioan Marin.
La vârsta copilariei, vârsta “descoperirii lumii”, cunoaşterea frumuseţilor ţării ocupă un loc extrem de important. Rolul excursiilor este acela de a înlesni cunoaşterea, de a-i aduce pe copii în contact direct cu natura şi cu frumuseţile naturii, dar şi cu oamenii ce o îmbogăţesc şi o înzestrează necontenit.
Pentru a  răspunde dorinţei exprimate de elevi de a călători şi de a petrece împreună timpul liber, desfăşurând activităţi recreative şi instructive, cadrele didactice pentru invatamant primar de la Scoala Gimnaziala Secusigiu- structura Sinpetru-German au organizat in saptamana „Scoala Altfel-Sa sti mai multe, sa fi mai bun…” o excursie la Timisoara.Copiii au vizitat Muzeul Satului Banatan, Gradina Zoologica, Catedrala Ortodoxa si au servit masa la McDonald’s.
TRADIȚII ȘI OBICEIURI PASCALE
Elevii clasei pregatitoare de la Scoala Gimnaziala Secusigiu-structura Sinpetru-German  indrumati de doamnele învățătoare se  pregatesc  sa sarbatoreasca Pastele.Pentru aceasta au pictat oua, suporturi din gips pentru oua sub forma de iepuras, au realizat decoratiuni si desene specifice acestei sarbatori.
În ziua de miercuri, elevii din Școala Gimnazială Secusigiu sub îndrumarea domnului profesor Dimitrie Dobândă au realizat diferite lucrări pe sticlă dedicate marii sărbători Pascale. Aceste lucrări au fost expuse la Căminul Cutural Secusigiu cu ocazia organizării spectacolului „Vin Floriile cu soare!” Mulțumim domnului profesor, precum și elevilor care ne-au încântat, amintindu-ne de importanța acestei sărbători.
Mulțumesc tuturor cadrelor diactice de la Scoala Gimnazială Sâmpetru German care s-au implicat in bunul mers acestei saptamani, au incercat sa antreneze elevii in diferite activitati educative. Printre cele mai importante activitati se enumera plantarea copacilor in curtea scolii, jocuri sportive îndrumate de către dascălii Suck Ileana, Pascu Ioan, vizionarea unor documentare în limba engleză suținute de Breharu Nicoleta și Barbosu Corina. În ziua de miercuri s-au bucurat de activitatea desfășurata împreună cu Poliția Comunitară Arad sub îndrumarea doamnelor Adela Floca și Suck Ileana.    Elevii claselor a VIII-a au avut ocazia să viziteze liceele din municipiul Arad, împreuna cu dascăli Burcău Ioana și Floca Adela. Vizita Mănăstirii Bezdin a fost îndumată de doamna Stepan Irina și Blidar Eugenia.
Consilier educativ, Prodan Anca

Both comments and pings are currently closed.