Ziua Eroilor la Secusigiu

20140529_123151 [800x600]Așa cum ne-am obișnuit an de an, la 40 de zile de la Sfintele Paști, întreaga comunitate ortodoxă din comuna Secusigiu  îi omagiază pe Eroii Neamului căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea partriei și pentru a ne asigura nouă un viitor mai bun. Și în acest an la Monumentul Eroilor din Secusigiu, amplasat lângă Biserica Ortodoxă, au avut loc depuneri de coroane precum și un program special dedicat celor căzuți la datorie. La eveniment au fost prezenți alături de preotul paroh, primarul Ilie Cheșa, viceprimarul Gavril Onu, enoriașii care au venit de la slujba dedicată Înălțării Domnului, precum și elevi ai școlii alături de dascălii lor. Atmosfera a fost una solemnă, plină de evlavie și recunoștință față de strămoșii noștri.
Toți au venit să îi omagieze pe cei care s-au sacrificat pe câmpurile de luptă pentru ca astăzi să putem vorbi de o Românie unită și liberă. Festivitatea dedicată acestei zile s-a desfășurat într-un cadru solemn, în care elevii școlii, cât și preșcolarii, au recitat poezii patriotice și au intonat cântece dedicate eroilor neamului.
Evenimentul s-a desfășurat imediat după liturghie, când credincioșii, împreună cu preotul, au venit la monumentul din fața bisericii, pentru această zi de mare sărbătoare. Din nou s-a arătat faptul că în comuna noastră există respect față de valorile patriotice, există respect față de cei ce au luptat pentru idealurile poporului nostru, punând aceste idealuri chiar mai presus de propria viață.
Astfel, ceremonia a început cu o slujbă de pomenire a eroilor neamului, după care s-a adus cinstire memoriei acestora printr-un program de poezie și cântece patriotice. Totodată, prin luările de cuvânt, s-a adus în prim plan importanța acestei zile, accentuându-se sacrificiul suprem al eroilor, primarul Ilie Cheșa spunând că dacă astăzi putem vorbi de un prezent al păcii într-o Românie liberă, trebuie să ne amintim că acest lucru se datorează acestor eroi ai nemului pe care îi comemorăm cu această ocazie.
Astfel, putem concluziona afirmând că la Secusigiu festivitatea de comemorare a eroilor s-a desfășurat într-o atmosferă deosebită, ceremonia încheindu-se prin depuneri de coroane la monument.

Both comments and pings are currently closed.