Sărbătoarea „Fiii Satului” – O nouă ediție de succes!

PICT3465 [800x600]Sâmbătă și duminică, 2-3 iulie, au fost două zile de sărbătoare pentru comuna Secusigiu. Două zile pregătite anume pentru ca întreaga comună să îmbrace haine de sărbătoare. S-a desfășurat „Fiii Satului”, sărbătoarea comunei noastre! O sărbătoare a bucuriei, a spectacolului, o sărbătoare a tuturor cetățenilor comunei Secusigiu! Au fost două zile în care muzica, distracția și voia bună s-au mutat efectiv la Secusigiu, programul propus pentru sărbătoare atrăgând o mulțime de spectatori, fiind unul pe măsura așteptării publicului, care a putut urmări concurs de MISS, concurs de gătit cătlane, turneu de fotbal, trupe de muzică ușoară unde invitată a fost artista consacrată RUBY, spectacol folcloric de excepție, cu participarea unor ansambluri și artiști de seamă.
Au fost cu adevărat două zile de mare sărbătoare, platoul din jurul scenei fiind ocupat din timp de cei veniți a se bucura de spectacolele pregătite anume pentru acest eveniment de seamă al comunei. Tradiția întâlnirii cu fiii comunei Secusigiu a continuat și la această ediție a sărbătorii, duminică dimineața, înainte de a merge la slujda Sfintei Liturghii, primarul Cheșa Ilie întâmpinându-i la Primărie pe fiii comunei veniți special pentru a fi din nou în comuna lor dragă-Secusigiu. Întâlnirea a fost una amicală, o întâlnire a bucuriei revederii locurilor copilăriei, toți fiii comunei fiind copleșiți de emoțiile revederii, de emoțiile reîntoarcerii la izvorul vetrei satului. S-au depănat amintiri, s-au schimbat impresii, s-a văzut bucuria în ochii acestor reprezentanți de seamă ai comunei, care aveau sufletele răvășite de emoțiile reîntoarcerii acasă, căci pentru ei acasă înseamnă comuna Secusigiu!
Primarul Cheșa Ilie a prezentat fiilor comunei, la fel ca-n fiecare an, o dare de seamă despre ce s-a mai petrecut la nivel administrativ cu privire la proiectele avute în vedere a fi dezvoltate în comună, cu privire la problemele care există. Totul, pentru ca să existe transparență în actul administrativ, pentru ca fiii comunei Secusigiu să cunoască realitățile administrative ale comunei lor de suflet. Un moment aparte a sărbătorii a avut loc la Căminul Cultural din Secusigiu, unde toți fiii satului, alături de oficialități și invitați s-au deplasat după liturghie. Aici a fost pregătit un program artistic de cântec, dans și poezie, primarul Cheșa Ilie dorind astfel ca invitații să socializeze, să se simtă bine revenind la Secusigiu, dar să se și bucure de un program artistic pus în scenă de tinerii din comună.
De asemenea, în acest cadru festiv, într-o atmosferă solemnă, primarul Cheșa Ilie a înmânat distincții meritorii unor cetățeni de seamă ai comunei, domnul primar declarându-ne:” Am dorit ca prin aceste distincții să aduc cinstire unor reprezentanți de seamă ai comunei, care prin activitatea lor au făcut și fac cinste comunei Secusigiu, punându-și amprenta într-un mod pozitiv asupra evoluției comunei noastre. Le sunt recunoscător acestor oameni pentru tot ce au făcut pentru comună, transmițându-le respectul meu și al tuturor consătenilor. În urma ediției din acest an a sărbătorii rămân doar frumoasele amintiri a celor două zile dedicate comunei noastre, două zile pe care le puteți rememora și prin imaginile surprinse cu această ocazie. Datorită faptului că spațiul publicației locale  este insuficient pentru a putea să vă prezentăm toate imaginile de la evenimentele importante ale comunei, vă reamintim că puteți intra pe pagina Web a primăriei de unde puteți descărca imaginile pe care le doriți. SITE-ul primăriei se actualizează permanent, lunar, cu evenimentele importante organizate în comună, de fiecare dată după ce apare publicația locală, sau de câte ori este nevoie.
În acest cadru festiv s-au acordat titulri de excelență pentru foștii primari Moșescu Doruțiu, Cordovan Constantina, Josan Ioan, Cismaș Dumitru Gheorghe, precum și domnilor Pascu Ioan Marin (cadru didactic) și Ruian Samuil ( pentru poeziile în grai bănățean) cărora primarul Cheșa Ilie le-a mulțumit în numele tuturor pentru întreaga activitate profesională defășurată. De asemenea, pentru activitatea sa,  precum și pentru promovarea continuă a imaginii comunei Secusigiu, domnului conferențiar universitar doctor Buta Mircea Remus i-a fost înmânat titlul de cetățean de onoare al comunei Secusigiu, un titlu meritoriu, un titlu de recunoaștere a activității acestui fiu al satului. „Sper din inimă că tuturor v-a plăcut la ediția din acest an a sărbătorii comunei noastre, v-a plăcut ceea ce a fost pregătit pentru acest eveniment. Când am urcat pe scenă, pentru a mulțumi tuturor celor prezenți că au venit la această sărbătoare, m-au cuprins emoțiile. Emoții de bucurie fiindcă am văzut că  fiii satului sunt prezenți, când am văzut ce comunitate frumoasă avem, când am văzut că programul artistic pe care l-am avut în vedere pentru sărbătoarea noastră a plăcut publicului prezent.
Am promis că atâta timp cât voi fi primar al comunei vom avea o sărbătoare frumoasă la Secusigiu, cu ansambluri și artiști cunoscuți, o sărbătoare de referință pentru comuna noastră și  județul Arad. Ca urmare, iată-ne la o nouă ediție a sărbătorii „Fiii Satului”, bucurându-ne împreună de spectacole artistice frumoase, într-o atmosferă a prieteniei și bunei înțelegeri. Ca o familie a comunei noastre! Așa doresc să fim mereu: o familie! Să ne bucurăm că suntem împreună în această frumoasă comună Secusigiu, să ne respectăm unii pe alții, să ne ajutăm între noi cu ce putem, fiindcă dacă noi nu ne ajutăm și dacă noi nu avem grijă de comuna noastră, fiți siguri că nimeni din afară nu va veni să ne dea o mână de ajutor.
Vă doresc tuturor să trăiți
în pace cu voi înșivă
și cu cei din jur!
Primar Cheșa Ilie

Ziua de sâmbătă a fost dedicată tinerilor, pe scenă urcând majoretele de la Secusigiu, precum și o serie de trupe și soliști de muzică dance, surpiza serii fiind consacrata solistă RUBY, care a încântat auditoriul cu melodiile sale. Concursul de MISS  a fost de asemenea unul pe placul celor prezenți, printre concurente fiind domnișoare frumoase din comună, care au fost mereu aplaudate și susținute frenetic, ceea ce a făcut ca acest concurs să fie apreciat de toată lumea. Concursul de Miss Secusigiu a fost un alt moment mult așteptat de toată lumea! S-au înscris cinci fete frumoase, elegante și deosebite! Cinci fete care pe parcursul mai multor probe au încântat publicul prin prestanță și frumusețe! Atât din comuna noastră, cât și din alte părți, aceste sirene au reușit să incite spiritele, să arate că frumusețea aduce savoare de fiecare dată! O frumusețe pe care participantele la Miss Secusigiu au adus-o pe scenă! Felicităm participantele la concurs, pentru noi toate meritau locul I, toate s-au prezentat impecabil. Concursul de Miss a făcut ca atmosfera serii de sâmbătă să explodeze: urale, aplauze, murmure de încântare! Un concurs Miss Secusigiu de neuitat!
Primarul Cheșa Ilie a înmânat premiile, ținând să felicite toate fetele înscrise în concurs, neuitând însă să felicite reprezentantele comunei noastre, care întradevăr au fost la înălțime, arătând prin prezența lor că avem fete frumoase în comună, ceea ce nu este un lucru de ici de colo. Felicitări acestor fete minunate care ne-au încântat cu prezența lor! Trebuie să felicităm toți reprezentanții comunei noastre care au urcat pe scenă alături de ansamblul nostru folcloric, împreună fiind cei care au reprezentat comuna Secusigiu în cadrul spectacolului. Facem referire la soliștii noștri vocali, la instrumentiștii noștri, la taraful secusigean, la reprezentantele comunei noastre în cadrul concursului de „MISS Fata de la Țară”, la trupa de majorete, cu toții ridicându-se la înălțimea momentului, fiind apreciați și aplaudați de către toată lumea prezentă. Comuna Secusigiu are tineri și oameni valoroși, are reprezentanți merituoși ai acestor valori! Felicitări tuturor celor care au urcat pe scenă ca reprezentanți ai comunei noastre-Secusigiu- și le transmitem că dorim să-i vedem și la anul, la sărbătoarea atât de dragă nouă tuturor: „Fiii Satului”! Comuna Secusigiu este o comună care mereu a arătat că știe să trăiască frumos! Știe să se bucure de fiecare eveniment deosebit, îmbinând armonios munca de zi cu zi cu momentele de sărbătoare autentice. A ști trăi frumos este în ziua de azi un lucru tot mai greu de găsit, este un mod în care înaintașii trăiau și priveau viața, știind să se gospodărească de așa manieră încât fiecare minut al vieții era privit cu bucurie, atât munca, cât și zilele de sărbătoare.
Comuna noastră rămâne astăzi un astfel de reper: trăiește frumos! Gândiți-vă bine la această expresie, căci este de mare însemnătate pentru fiecare : modul cum privești viața- a trăi frumos înseamnă a te bucura de viață!
Vă aducem în fața ochilor „ Sărbătoarea Fiii Satului” – o sărbătoare importantă pentru comuna noastră, o sărbătoare prin care toți cei veniți pe meleagurile noastre au putut vedea și simți ce înseamnă să ști a trăi frumos!
Aceste două zile de sărbătoare ne reprezintă ca și comunitate, o comunitate locală unde oamenii știu să îmbine utilul cu plăcutul, știu să prețuiască viața așa cum este ea, știu să pună în valoare acest dar al vieții prin bucuria cu care participă la sărbătorile comunei. Sărbători de unde toți cei care au venit la noi au plecat cu sufletele reîncărcate de redescoperirea vieții, ieșind din conul de umbră al grijilor zilnice pentru a privi altfel modul de a trăi.
Au învățat să se bucure de fiecare zi, să privească viața cu încredere, reînvățând bucuria -pentru unii de mult uitată- de a trăi frumos fiecare moment din această viață zbuciumată, în care urcușurile și coborâșurile nu ocolesc pe nimeni. Important este să faci fiecare lucru cu măsura traiului pe acest pământ, lăsându-ți timp și pentru bucuria inimii și a sufletului. Astfel poate fi caracterizată sărbătoarea comunei noastre: zile de bucurie pentru inimă și suflet! Au fost două zile de sărbătoare autentică unde toți cei veniți au simțit bucuria de a trăi!

Nu a lipsit nici în acest an concursul de gătit, la cătlane participând o serie de echipe din comună și nu numai, locul I fiind câștigat de bucătarii din Zădăreni. Și turneul de fotbal a fost unul disputat, cu partide înflăcărate, rezultatele finale stabilind pe locul I- echipa din Secusigiu, premierea câștigătorilor fiind făcută de primarul Cheșa Ilie, pe scena din fața Primăriei. Nici cei mici nu au fost uitați, anume pentru ei fiind aduse o mulțime de jocuri, cele mai căutate fiind toboganele gonflabile, care efectiv au fost luate cu asalt de copiii dornici de a se juca.
Putem spune că toată lumea s-a simțit bine, peste tot putând vedea oameni veseli, bucuroși de a petrece la sărbătoarea comunei noastre. Primarul Cheșa Ilie, alături de reprezentanții primăriei au fost mereu prezenți pe lângă scenă, pentru a supraveghea modul de organizare și desfășurare a sărbătorii, astfel încât totul să se desfășoare fără probleme. Așa a și fost, sărbătoarea, în ansamblul ei, fiind bine organizată, cu spectacole de excepție.
De remarcat este faptul că tot mai multe oficialități vin la sărbătoarea comunei noastre, printre acestea remarcând pe deputatul Eusebiu Pistru, președintele Consiliului Județean Arad- domnul Iustin Cionca, precum și vicepreședintele Consiliului Județean Arad- doamna Claudia Boghicevici.

Așadar, s-a mai consumat o ediție a „ Zilelor Comunei Secusigiu”, manifestarea artistică reușind să fie structurată de așa manieră încât să acopere gusturile tuturor spectatorilor.
Vă lăsăm în compania câtorva imagini reprezentative de la ziua de sărbătoare a comunei, deoarece spațiul publicației locale este destul de restrâns, preferând astfel, prin aceste imagini, să vă aducem în fața ochilor amintiri de la acest important eveniment, abia anul următor urmând a ne reântâlni cu sărbătoarea comunei noastre.

Both comments and pings are currently closed.