Sărbătoarea „Fiii Satului”, o nouă ediție de succes!

0030 (36) [800x600]Sâmbătă și duminică, 15-16 iulie, au fost două zile de sărbătoare pentru comuna Secusigiu. Două zile pregătite anume pentru ca întreaga comună să îmbrace haine de sărbătoare. S-a desfășurat „Fiii Satului”, sărbătoarea comunei noastre!
O sărbătoare a bucuriei, a spectacolului, o sărbătoare a tuturor cetățenilor comunei Secusigiu!

Au fost două zile în care muzica, distracția și voia bună s-au mutat efectiv la Secusigiu, programul propus pentru sărbătoare atrăgând o mulțime de spectatori, fiind unul pe măsura așteptării publicului, care a putut urmări concurs de MISS, concurs de gătit cătlane, turneu de fotbal, trupe de muzică ușoară unde invitată a fost artista consacrată Anda Adam, spectacol folcloric de excepție, cu participarea unor ansambluri și artiști de seamă.
Au fost cu adevărat două zile de mare sărbătoare, platoul din jurul scenei fiind ocupat din timp de cei veniți a se bucura de spectacolele pregătite anume pentru acest eveniment de seamă al comunei.

Tradiția întâlnirii cu fiii comunei Secusigiu a continuat și la această ediție a sărbătorii, duminică dimineața, înainte de a merge la slujda Sfintei Liturghii, primarul Cheșa Ilie întâmpinându-i la Primărie pe „fiii comunei ” veniți special pentru a fi din nou în comuna lor dragă-Secusigiu. Întâlnirea a fost una amicală, o întâlnire a bucuriei revederii locurilor copilăriei, toți fiii comunei fiind copleșiți de emoțiile revederii, de emoțiile reîntoarcerii la izvorul vetrei satului. S-au depănat amintiri, s-au schimbat impresii, s-a văzut bucuria în ochii acestor reprezentanți de seamă ai comunei, care aveau sufletele răvășite de emoțiile reîntoarcerii acasă, căci pentru ei acasă înseamnă comuna Secusigiu!
Primarul Cheșa Ilie a prezentat fiilor comunei, la fel ca-n fiecare an, o dare de seamă despre ce s-a mai petrecut la nivel administrativ cu privire la proiectele avute în vedere a fi dezvoltate în comună, cu privire la problemele care există. Totul, pentru ca să existe transparență în actul administrativ, pentru ca fiii comunei Secusigiu să cunoască realitățile administrative ale comunei lor de suflet.
A urmat apoi participarea la Liturghie, de unde vă și prezentăm imagini, Biserica rămânând un reper fundamental în viața fiecărui bun creștin.

Un moment aparte a sărbătorii a avut loc la Căminul Cultural din Secusigiu, unde toți fiii satului, alături de oficialități și invitați s-au deplasat după liturghie. Aici a fost pregătit un program artistic de cântec, dans și poezie, primarul Cheșa Ilie dorind astfel ca invitații să socializeze, să se simtă bine revenind la Secusigiu, dar să se și bucure de un program artistic pus în scenă de tinerii din comună.
De asemenea, în acest cadru festiv, într-o atmosferă solemnă, primarul Cheșa Ilie a înmânat distincții meritorii unor cetățeni de seamă ai comunei, domnul primar declarându-ne:” Am dorit ca prin aceste distincții să aduc cinstire unor reprezentanți de seamă ai comunei, care prin activitatea lor au făcut și fac cinste comunei Secusigiu, punându-și amprenta într-un mod pozitiv asupra evoluției comunei noastre. Le sunt recunoscător acestor oameni pentru tot ce au făcut pentru comună, transmițându-le respectul meu și al tuturor consătenilor.
În acest cadru festiv s-au acordat o diplomă de excelență pentru domnul Roșu Dimitrie, iar domnului Popov Ciprian i s-a acordat titlul decetățean de onoare al comunei.

Nu putem trece peste acest moment al sărbătorii fără a felicita copiii care au dansat pe scenă, reușind să aducă în prim plan frumosul joc secusigean, astfel încât întreg auditoriul s-a putut bucura de un program artistic special, după tradițiile comunei noastre.
A fost frumos, iar toți acești copii care duc astfel pe mai departe tradițiile secusigene trebuie felicitați, fiindcă merită cu prisosință acest lucru.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată tinerilor, pe scenă urcând majoretele de la Secusigiu, precum și o serie de trupe și soliști de muzică dance, surpiza serii fiind consacrata solistă Anda Adam, care a încântat auditoriul cu melodiile sale.

Concursul de Miss Secusigiu a fost un alt moment mult așteptat de toată lumea! S-au înscris cinci fete frumoase, elegante și deosebite! Cinci fete care pe parcursul mai multor probe au încântat publicul prin prestanță și frumusețe! Atât din comuna noastră, cât și din alte părți, aceste sirene au reușit să incite spiritele, să arate că frumusețea aduce savoare de fiecare dată! O frumusețe pe care participantele la Miss Secusigiu au adus-o pe scenă! Felicităm participantele la concurs, pentru noi toate meritau locul I, toate s-au prezentat impecabil. Concursul de Miss a făcut ca atmosfera serii de sâmbătă să explodeze: urale, aplauze, murmure de încântare! Un concurs Miss Secusigiu de neuitat!
Primarul Cheșa Ilie a înmânat premiile, ținând să felicite toate fetele înscrise în concurs, neuitând însă să felicite reprezentantele comunei noastre, care întradevăr au fost la înălțime, arătând prin prezența lor că avem fete frumoase în comună, ceea ce nu este un lucru de ici de colo. Felicitări acestor fete minunate care ne-au încântat cu prezența lor!

Cât privește spectacolul folcloric anume pregătit pentru această zi de sărbătoare, acesta a început în jurul orei 17:00.
Primii care au urcat pe scenă au fost copiii ansamblului școlii comunei noastre, care au reușit încă de la apariție să stărnescă ropote de aplauze în rândul publicului, toată lumea încurajându-i și felicitându-i pentru programul artistic.
Au urmat apoi, rând pe rând, ansamblurile invitate, precum și interpreții de muzică populară anume chemați pentru această zi a bucuriei, zi dedicată comunei Secusigiu, programul fiind conceput pentru a acoperii gusturile tuturor celor prezenți.
Putem spune că a fost cântec, joc și voie bună la Secusigiu, scena duduind de dansurile ansamblurilor invitate, în timp ce peste tot în Secusigiu se auzeau melodiile interpretate decătre soliștii și orchestrele invitate.

Să nu uităm de momentul decernării premiilor pentru cei mai buni bucătari, concursul decătlane de anul acesta fiind câștigat de un secusigean de-al nostru.
„Fiii Satului” a fost și anul acesta o sărbătoare complexă care a cuprins diverse evenimente, așa cum am spus anterior, concursul de cătlane fiind unul dintre acestea, un concurs care de la an la an a devenit tot mai popular și așteptat de către public.

Așadar, nu a lipsit nici în acest an concursul de gătit, la cătlane participând o serie de echipe din comună și nu numai, locul I fiind câștigat de bucătarii din Secusigiu.

Nici cei mici nu au fost uitați, anume pentru ei fiind aduse o mulțime de jocuri, cele mai căutate fiind toboganele gonflabile, care efectiv au fost luate cu asalt de copiii dornici de a se juca.
Putem spune că toată lumea s-a simțit bine, peste tot putând vedea oameni veseli, bucuroși de a petrece la sărbătoarea comunei noastre. Primarul Cheșa Ilie, alături de reprezentanții primăriei au fost mereu prezenți pe lângă scenă, pentru a supraveghea modul de organizare și desfășurare a sărbătorii, astfel încât totul să se desfășoare fără probleme. Așa a și fost, sărbătoarea, în ansamblul ei, fiind bine organizată, cu spectacole de excepție.
De remarcat este faptul că tot mai multe oficialități vin la sărbătoarea comunei noastre, printre acestea remarcând pe domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, care mereu a fost prezent la evenimnetele organizate în comuna noastră.

Trebuie să felicităm toți reprezentanții comunei noastre care au urcat pe scenă alături de ansamblul nostru folcloric, împreună fiind cei care au reprezentat comuna Secusigiu în cadrul spectacolului. Facem referire la soliștii noștri vocali, la instrumentiștii noștri, la taraful secusigean, la reprezentantele comunei noastre în cadrul concursului de „MISS Fata de la Țară”, la trupa de majorete, cu toții ridicându-se la înălțimea momentului, fiind apreciați și aplaudați de către toată lumea prezentă. Comuna Secusigiu are tineri și oameni valoroși, are reprezentanți merituoși ai acestor valori! Felicitări tuturor celor care au urcat pe scenă ca reprezentanți ai comunei noastre-Secusigiu- și le transmitem că dorim să-i vedem și la anul, la sărbătoarea atât de dragă nouă tuturor: „Fiii Satului”!

Așadar, s-a mai consumat o ediție a „ Zilelor Comunei Secusigiu”, manifestarea artistică reușind să fie structurată de așa manieră încât să acopere gusturile tuturor spectatorilor.

„Sper din inimă că tuturor v-a plăcut la ediția din acest an a sărbătorii comunei noastre, v-a plăcut ceea ce a fost pregătit pentru acest eveniment. Când am urcat pe scenă, pentru a mulțumi tuturor celor prezenți că au venit la această sărbătoare, m-au cuprins emoțiile. Emoții de bucurie fiindcă am văzut că fiii satului sunt prezenți, când am văzut ce comunitate frumoasă avem, când am văzut că programul artistic pe care l-am avut în vedere pentru sărbătoarea noastră a plăcut publicului prezent.
Am promis că atâta timp cât voi fi primar al comunei vom avea o sărbătoare frumoasă la Secusigiu, cu ansambluri și artiști cunoscuți, o sărbătoare de referință pentru comuna noastră și județul Arad. Ca urmare, iată-ne la o nouă ediție a sărbătorii „Fiii Satului”, bucurându-ne împreună de spectacole artistice frumoase, într-o atmosferă a prieteniei și bunei înțelegeri. Ca o familie a comunei noastre! Așa doresc să fim mereu: o familie! Să ne bucurăm că suntem împreună în această frumoasă comună Secusigiu, să ne respectăm unii pe alții, să ne ajutăm între noi cu ce putem, să trăim în bună înțelegere și respect unii față de ceilalți.
Vă doresc tuturor multă sănătate și să ne revedem din nou cu bine și la următoarea ediție a sărbătorii comunei noastre.”- Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.