Sărbătoarea recoltei, o zi specială la școală

IMG-20171101-WA0021 [800x600]Mustul proaspăt a început să fiarbă, vecinii se strâng la povești în jurul cazanelor de țuică, zacusca hodinește în borcane, cămara geme de murături, compoturi și dulcețuri, merele zemoase au făcut covor în pivniță ca să ajungă pentru toată iarna, funiile de ceapă și ardeii iuți atârnă țurțuri sub streașina șurii… semne ale toamnei, care dau belșug casei și mândrie omului gospodar. Stă în firea lucrurilor ca omul gospodar să mulțumească pentru toate astea într-o zi de sărbătoare: „Sărbătoarea recoltei”. Recolta toamnei, după cum a rânduit-o cerul și priceperea oamenilor, trebuie să fie sărbătorită.
Așa că sărbătorile recoltei, ale recunoștinței sunt tradiții firești la încheierea muncilor câmpului.
Tot astfel, au gândit și cei de la școală, când au organizat o serie de activități dedicate acestui anotimp al belșului, al recoltelor-toamna.

Activitatea denumită „Sărbătoarea Recoltei” a fost în sine un adevărat atelier de creativitate la care au fost supuși elevii, de la care am văzut o implicare totală, totul sub forma unei  expoziții dedicată toamnei, a pastelurilor acestui anotimp al roadelor bogate.
Cu alte cuvinte, o explozie de imaginație!
A fost o activitate frumoasă, plină de creativitate, pentru care avem doar cuvinte de laudă la adresa tuturor celor implicați, nerămânându-ne altceva de făcut decât să vă prezentăm aceste câteva imagini reprezentative, urmând a ne reîntâlni cu această activitate organizată la școală și anul viitor, pentru celebrarea acestui frumos anotimp, toamna.
Imaginile prezentate sunt de la școala din Sânpetru German( clasele V-VIII) și școala din Secusigiu.

De o reală frumusețe au fost standurile pregătite de elevii școlii, care s-au întrecut în a arăta celor prezenți bogățiile anotimpului toamnei.
Putem spune că toamna a început cum nu se putea mai bine în comună, prin această activitate a școlii, o activitate apreciată de către toată lumea, după cum se vede și din imaginile surprinse cu acest prilej, imagini dintre care vă prezentăm doar câteva deoarece spațiul publicației este limitat.

Both comments and pings are currently closed.