Școala în prag de sărbătoare – 5 octombrie – Ziua Mondială a Educației ”

DSC07625 [800x600]Deși 5 octombrie este o dată importantă – Ziua Mondială a Educației – este umbrită de faptul că, profesorii trebuie să facă față unor provocări continue legate de lipsa personalului, de insuficiențe în procesul de formare sau de precaritatea statutului lor, motiv pentru care Ziua mondială a Educației are în centru, în 2015, consolidarea statutului profesorilor.  În acest context, Ziua mondială a Educației din 5 octombrie 2015 subliniază necesitatea de a consolida capacitățile cadrelor didactice atât ca etapă indispensabilă în realizarea unei educații de calitate, cât și ca mijloc pentru crearea unor societăți durabile.
Cu ocazia acestei zile de sărbătoare, elevii și colectivul de cadre didactice de la Școala Gimnaziala Secusigiu au pregătit activități specifice Zilei Mondiale a Educației. Activitățile sau desfășurat în incinta școlii și la Căminul Cultural din localitatea Secusigiu.
La învățământul primar – motto-ul zilei: „Copii sunt educați de faptele unui adult, nu de vorbele lui”  – Carl Jung –     Programul s-a desfășurat în incinta școlii: -Vizionare PPT– semnificația și importnța zilei de 5 octombrie ”Ziua Mondiala a Educatiei” – teme educaționale. – Recitare poezii – cântecele – ,, Dăscălița mea ”  – Panou  de Ziua Educației :  ,, Fructele educației”- Ciorchine – poezii despre educație, – Măr – un gând, o idee, un desen … – Desene pe asfalt – Chipul dascălului meu.
Laînvățământ gimnazial – moto-ul zilei : „Rădăcinile educației sunt amare, dar fructele sunt dulci”    – Aristotel – Programul cultural-artistic s-a desfășurat la Căminul cultural din localitate:
În deschidere s-a prezentat importanța zilei de -5 octombrie – Ziua Mondială a Educației ” și a dascălului care este susținător și promovator al acesteia. Elevii prezintă în program un  programul cultural-artistic și lucrări proprii – compuneri:,, Vremurile bunicilor” ; ,, Dascălul în sufletul meu”; ,, Un sfârșit de săptămână special”.
Corul școlii prezintă câteva cântece patriotice care să marcheze evenimentul:„Deșteaptă-te române”, „Trei culori cunosc”, „De la Dunăre”, iar solista de muzică ușoară – Iovi Marcela a interpretat ,,Cântencul radioactiv. Au urmat recitări de poezii:,, Limba noastră” și ,,Zdreanță”.
Program artistic a încântat spectatorii mari și mici cu trupele de dans: “SOL-RE-MICII” (dans modern), ”Girls Today ”(dans modern),”Trupa Generation 21” (dans Hip-Hop), Trupa de dansuri țigănești și Echipa de majorete a școlii.
Responsabili prgramului cultural-artistic învățătorii si profesorii diriginți.
La finalul programului de Ziua Mondială a Educației competiții sportive pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale Secusigiu. Scopul și obiectivele acestei activități au fost atinse.
A consemnat,
Prof.Buha Mihai

Mă bucur când văd că avem o multitudine de evenimente organizate în comună de către școală, instituție de bază, aș putea spune fundamentală, a comunei Secusigiu. O instituție pe care o respect mult, o instituție care, prin cadrele didactice de astăzi, prin pregătirea oferită elevilor, prin proiectele educaționale și extracuriculare pe care le organizează, face cinste comunei.
„ Ziua Educației” este un astfel de eveniment, prin care școala s-a remarcat, prin implicarea cadrelor didactice, a conducerii școlii, dar în special a elevilor, care și de această dată au arătat tuturor că avem la Secusigiu tineri talentați, cu preocupări diversificate și  frumoase, pe care doresc să-i felicit pentru că au pregătit o manifestare-spectacol  care a impresionat prin momentele din program. Chiar dacă nu am putut fi prezent la această serbare-spectacol a școlii, sunt alături de această instituție a comunei, de cadrele didactice, de elevii pe care doresc să-i văd implicați mereu în astfel de activități plăcute și creative.
Vă doresc din inimă tuturor să continuați pe calea cea dreaptă a învățăturii, să îmbinați plăcut distracția și bucuria fiecărei clipe a vieții de școală cu momentele unice ale bucuriei rezultatelor bune la învățătură, căci evoluând astfel este spre binele vostru, nu doar ca elevi de astăzi ci și ca adulți de mâine.
Primar
Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.