Hramul Bisericii Ortodoxe din Satu Mare

DSC_4759 [800x600]Ca în fiecare an, pe data de 26 octombrie, Biserica Ortodoxă din Satu Mare își serbează Hramul, acesta fiind „Sfântul mare mucenic Dimitrie ,Izvorâtorul de Mir”. Sărbătoarea, de mare însemnătate pentru comunitatea ortodăxă din Satu Mare, a avut loc ca de fiecare dată, în prezența unui număr mare de enoriași, preotul paroh Vornicu Ioan, împreună cu preoții invitați oficiind slujba liturgică după toate canoanele bisericești.

La sărbătoarea Hramului au participat zeci de credincioşi care s-au rugat împreună şi au ascultat cuvântul de învăţătură al preoţilor invitați anume pentru această ocazie. Hramul bisericii a reprezentat atât sărbătorirea patronului lăcaşului de cult cât şi un moment de bucurie pentru toți credincioșii bisericii.
De la cei mai în vârstă şi până la copii, cu toţii au ascultat cu smerenie rugăciunile preoţilor, cuprinşi de trăirea duhovnicească pe care o poate inspira un astfel de eveniment.
La slujba religioasă a participat și primarul Cheșa Ilie, care este mereu aproape de comunitatea din Stau Mare, ca în fiecare an venind cu bucurie pentru a fi la această sărbătoare de marcă a bisericii, Hramul.
După slujba din biserică a urmat înconjurarea lăcașului de cult, toți cei prezenți urmând preoții pentru a avea loc momentrul rugăciunii din fața Bisericii.
Chiar dacă vremea nu a fost una prielnică, credincioșii au asistat la sărbătoarea hramului, aducând cinstire bisericii., o biserică iu bită a comunei Secusigiu.
Cu acestea, încheiem scurta noastră prezentare, urmând a ne revedea și la anul, pentru a pune în paginile ziarului imagini de la această sărbătoare a bisericii din Satu Mare, o sărbătoare care ne-a arătat din nou ce comunitate ortodoxă frumoasă și unită avem la Satu Mare, o comunitate acre are lângă ea, ca și păstor, un preot paroh cu har, dedicat misiunii sale, un preot apreciat și respectat în întreaga comună.

De fiecare dată când vin la biserică la Satu Mare simt că mă aflu într-o familie! Este o comunitate pe care o respect mult și pe care o simt mereu aproape. Vă spun că am fost  bucuros când  am văzut că biserica este în continuare un sanctuar al credinței, când am văzut că oamenii vin cu credință să participe la Hramul Bisericii, sărbătoare de mare însemnătate pentru comunitate.
Cu toții, cei care au venit la acest eveniment important pentru biserică, au arătat că împreună formăm o comunitate frumoasă în care trebuie să existe mereu pace, bună înțelegere și respect.
Cu toții trăim și muncim în comuna Secusigiu împreună cu familiile noastre, cu toții trebuie să fim uniți pentru interesul comunei.
Vă doresc tuturor multă sănătate  și să ne bucurăm împreună de această frumoasă biserică a comunei noastre, biserica ortodoxă din Satu Mare.
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.