Sfințirea clopotului în Biserica Reformată Sânpetru German!

11157579_380294112177381_1809667951096164055_o [800x600]„Ţară, ţară, ţară, ascultă glasul Domnului!” (Ier 22,29)
„Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi,
şi Eu vă voi da odihnă.”
(Matei 11,28)
„Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător.” ( Evrei 4,12)
Cu harul şi ajutorul Domnului la sfârşitul lunii iunie 2011 am început construire bisericii din Sâpetru German. Până atunci, 27 de ani slujbele şi toate serviciile le-am ţinut în casa familiei Tóth, nr. 188. Domnul să binecuvînteze familia fratelui nostru. La începutul anului 2010 am hotărât construirea bisericii, dar aşa cum am menţionat maisus, din anumite motive,  numai peste un an am putut porni lucrările care au ţinut doi ani şi jumătate. Sfinţirea a avut loc într-o sărbătoare înălţătoare la 16 noiembrie 2013. Ne-am bucurat cu toţii şi am dat mulţumire Domnului. A Lui este slava, a noastră doar ruşinea obrajilor.

La masa comună am hotărât cumpărarea unui clopot în turnul bisericii. Am decis că ne vom ruga pentru aceasta, şi vom strânge donaţii. După ce am adunat o sumă de bani, am căutat modul de a cumpără sau turna clopotul. Prin călăuzirea Duhului am ajuns la Șicula, unde s-a odihnit de ani de zile un clopot crăpat. Am căutat pe fraţii de acolo, care ni l-au dat. A fost resturnat la Târgu Mureş unde l-au pregătit şi pentru montare. Slavă Domnului, la 26 aprilie 2015 a fost sfinţit, astfel am pornit pe drumul slujirii spre slava lui Dumnezeu şi spre folosul comunităţii reformate şi a satului. Dorim ca viața lui să fie lungă şi fructuoasă. Vocea să fie vocea vie de chemare a lui Dumnezeu. La slujbă cuvântul Domnului a fost propovăduit de preotul comunităţii pe baza cuvintelor de mai sus. Primul cuvânt este scris pe clopot: ” Ţară, ţară, ţară, ascultă glasul Domnului!” Al doilea: ” Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” Se poate citi deasupra uşii de intrare în biserica. În faţa uşii mai este şi un alt cuvânt: ”Şi tu bine ai făcut că ai venit.” (Fapt. Ap. 10,33). Al treilea e pe anvon: ”Cuvântul Domnului este viu şi lucrător.” Fericit este cel care aude şi se hrăneşte cu el. Dragă frate, ascultă şi tu cuvântul de chemare a Domnului, vino şi trăieşte cu el ca puterea cuvântului să-ţi transforme viața, să te facă o creaţie nouă, şi ca un om nou să trăieşti spre bucuria lui Dumnezeu şi spre folosul aproapelui tău.
Cuvântul Domnului a fost propovăduit şi în limba română. După aceasta Primarul Comunei Ilie Cheşa a salutat pe cei prezenţi, cerând binecuvântarea lui Dumnezeu pentru viaţa comunităţii şi a satului, oferind şi ajutorul lui. A urmat sfinţirea clopotului, rugăciunea de încheiere şi un scurt program cu cântece şi poezii. La sfârşit preotul a mulţumit tuturor pentru participare şi a invitat pe cei prezenţi la masa dragostei. SOLI DEO GLORIA! Pentru toate a Domnului să fie slava!
Cu dragoste
preotul Józsa Ferencz

Both comments and pings are currently closed.