Un praznic luminat și liniștit!

chesa 1Stimați concetățeni, ne apropiem de una dintre cele mai mari sărbători din an și anume Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Este praznicul care ne face să fim mai buni, mai iertători, să primim lumina Învierii în sufletul nostru. E momentul în care trebuie să uităm de toate necazurile și după un post de 40 de zile, de curățire trupească și sufletească, să petrecem în armonie, alături de cei dragi Învierea Domnului.
Bucuria Sărbătorii Pascale nu este nici trecătoare și nici înjumătățită. Este bucuria prin excelență, pentru că e bucuria deplină. Tocmai de aceea nimeni nu trebuie să fie trist în noaptea de Înviere, căci toate motivele de întristare sunt nesemnificative față de biruirea morții.
Una dintre caracteristicile sărbătorii pascale este de a ne aminti de patimile, de moartea și învierea Mântuitorului Iisus Hristos, de a ne aminti prin ce a trecut Iisus Hristos pentru a ne izbăvi pe noi de păcat, de a ne face mai buni cu cei din jurul nostru mai iubitori și totodată mai înțelegători. Vedem în aceste zile de post cutremurătoarele suferințe la care a fost suspus Mântuitorul, dar a trecut peste tot răul pricinuit de fiecare dată iertător și plin de speranță de mai bine.
Chiar dacă trăim într-o lume în care totul se succede cu repeziciune, iar oamenii parcă nu mai au timp pentru ei, nu mai au timp să se bucure de lucrurile importante pentru liniștea sufletească a fiecăruia și se gândesc doar la grijile cotidiene materiale, în aceste momente nu trebuie să uităm că cea mai de preț bucurie este cea lăuntrică, sufletească!
Chiar dacă mulți trăiesc cu îndârjire în suflet, uitând să se bucure de clipele frumoase ale prezentului, chiar dacă unii, din interese personale au ajuns să poarte dușmănie în inimă, sau au ajuns să-și trădeze aproapele, prietenul, nu trebuie să uităm măcar acum, înaintea  sărbătorii pascale să fim iertători cu cei care ne-au greșit, căci însuși Mântuitorul ne îndeamnă: “Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi”.
Sper ca praznicul Învierii Domnului să vă aducă tuturor liniștea și bucuria mult râvnite de noi toți. Să sperăm că tradiționalele ouă roșii care simbolizează sângele vărsat de Iisus și miracolul renașterii să ne aducă și nouă aceste sentimente, iar mielul, simbol al jertfei Mântuitorului nostru să ne aducă noroc și bunăstare. Vă doresc înainte de Sfintele Paște  multă iubire, lumină în suflet, bucurie și bineînțeles multă sănătate și să sărbătoriți alături de cei dragi sfintele sărbători în fericire și armonie.
”Hristos a înviat!”,
”Adevărat a înviat”.
Dumnezeu să ne lumineze calea și să fim mai buni în tot ceea ce facem.
Sărbători de Paște
Binecuvântate!
Primar Cheșa Ilie

Both comments and pings are currently closed.