Zilele comunei Secusigiu – totul la superlativ!

O seara minunata la Secusigiu impreuna cu ALESSIA la sarbatoarea comunei ! -Am intitulat astfel titlul despre zilele comunei noastre, fiindcă așa a și fost: totul la superlativ! Primarul Cheșa Ilie a dorit ca an de la an sărbătoarea comunei Secusigiu să devină tot mai spectaculoasă, cu artiști de seamă, o sărbătoare care să fie de anvergură, desfășurată pe parcursul mai multor zile. Intitulată ca de fiecare dată Fiii Satului, ediția din acest an a sărbătorii a reușit să surprindă pe toată lumea prin amploare și organizare. Astfel, în cadrul zilelor de sărbătoare au fost pregătite momente deosebite, de la competiții sportive, demonstrații ale SVSU Sînpetru German, demonstrații ale unei echipe de tăiat lemne- Timbersport West , întâlnire cu fiii satului, lansare de carte, concursul Miss Secusigiu, spectacol folcloric de excepție, concurs de cătlane, sau seara tineretului, când pe scenă a urcat inclusiv Alessia! Toate acestea au fost organizate în cadrul sărbătorii comunei noastre, toate acestea sub deja consacrata titulatură Fiii Satului! Așadar, două zile de sărbătoare de neuitat!
Despre toate acestea, primarul Cheșa Ilie ne-a declarat: este a doua ediție care cuprinde două zile de sărbătoare! Două zile special pregătite pentru comuna noastră, pentru consătenii mei. Am avut spectacole pentru tineri, cu muzică ușoară, dar și reprezentații folclorice cu participarea unor interpreți de seamă! Sper din toată inima că toți cei prezenți s-au simțit bine, s-au bucurat de ceea ce a fost pregătit pentru sărbătoarea comunei. Consider că programul a fost plăcut pentru toată lumea, m-am străduit să fie așa și sper că toți v-ați simțit bine. Doresc să mulțumesc celor care m-au ajutat în permanență, echipei mele, angajaților primăriei, viceprimarului Gavril Onu, Consiliului Local, precum și echipei SVSU, care a arătat că merită locurile fruntașe pe care le obțin în concursurile de specialitate.
Ca atare, putem afirma că ediția din acest an a sărbătorii a fost una la superlativ, o ediție care a adus bucuria și voia bună în comună, o ediție complexă prin activitățile incluse în program.

Sărbătoarea a debutat sâmbătă 5 iulie, cu o demonstrație a echipei SVSU, demonstrație ce a cuprins o serie de probe, de la cea de viteză, până la proba de dispozitiv, care a inclus și stingerea contra cronometru a unui foc. Spectacolul a fost savurat de un public numeros venit anume pentru aceste demonstrații, în care s-a văzut că avem o echipă SVSU de valoare. O valoare recunoscută și de primarul Cheșa Ilie, care spre seară le-a înmânat componenților echipei medalii și diplome, în semn de respect pentru activitatea lor și devotamentul de care dau dovadă de fiecare dată când sunt chemați la intervenții!

A urmat apoi demonstația echipei de tăiat lemne- Timbersport West. O demonstație specială, în care toți cei prezenți au putut vedea probe organizate ca la concursurile de specialitate, probe ce au cuprins diferite modalități de tăiere a buștenilor. În acest scop, scena a fost pregătită special, cu bușteni pregătiți pentru demonstrație. Totul a culminat cu invitația de a participa la demonstrație a publicului, când am avut plăcuta surpriză ca din public să se desprindă trei curajoși ce s-au încumetat să intre în concurs, spre încântarea tuturor. Felicităm acești tineri pentru inițiativă, pe parcursul concursului dovedind ambiție, la final fiind recompensați cu premii, în aplauzele celor prezenți.

Concursul de Miss Secusigiu a fost un alt moment mult așteptat de toată lumea! S-au înscris cinci fete frumoase, elegante și deosebite! Cinci fete care pe parcursul mai multor probe au încântat publicul prin prestanță și frumusețe! Atât din comuna noastră, cât și din alte părți, aceste sirene au reușit să incite spiritele, să arate că frumusețea aduce savoare de fiecare dată! O frumusețe pe care participantele la Miss Secusigiu au adus-o pe secnă! Felicităm participantele la concurs, pentru noi toate meritau locul I, toate s-au prezentat impecabil. Concursul de Miss a făcut ca atmosfera serii de sâmbătă să explodeze: urale, aplauze, murmure de încântare! Un concurs Miss Secussigiu ne neuitat! Primarul Cheșa Ilie a înmânat premiile, ținând să felicite toate fetele înscrise în concurs, neuitând însă să felicite reprezentantele comunei noastre, care întradevăr au fost la înălțime, arătând prin prezența lor că avem fete frumoase în comună, ceea ce nu este un lucru de ici de colo. Felicitări acestor fete minunate care ne-au încântat cu prezența lor!

Tot sâmbătă, pe scenă au urcat o serie de artiști valoroși, care prin concertele lor au făcut ca această zi dedicată tinerilor să fie una specială: prin dansuri, muzică, atmosferă! O seară în care am văzut concertele artiștilor Ioana Maria Paul, Melisa Țolea, Party Mix Band, Mike David, Mircea Beat Box și la final, Alessia! O seară incendiară, încheiată în uralele publicului, în aplauze, practic o atmosferă de zile mari!

Trebuie să aducem în prim plan și evoluția echipelor de majorete și dansuri sportive  ale școlii, echipe care sub îndrumarea doamnei profesor Barbu Lavinia au pus în scenă adevărate spectacole de dans. Chiar dacă au fost recent înființate, echipele au arătat că școala din Secusigiu are valori, știe să le promoveze și știe să le adune! Frumos! Este, spunem noi, un cuvânt care spune totul despre evoluția de excepție a majoretelor și echipei de dans modern a școlii!

Concursul de cătlane a fost și el o competiție mult așteptată de către toți, la concurs înscriindu-se 7 echipe, fiecare cu rețeta proprie, încercând astfel să impresioneze juriul pentru a fi desemnați Masterchef-ii competiției. După lupte grele cu bucatele, la final au fost desemnați și câștigătorii concursului de gătit gulaș, podiumul fiind ocupat de echipele:
locul I – echipa din Sânpetru German formată din Gaga Vasile, Gaga Lenuța, Rus Daniel, Onu Ioana și nu în ultimul rând, inimosul nostru viceprimar Onu Gavril
locul II – echipa din Secisigiu formată din frații Kaitor, Clipici Florin, Ovidiu Moșescu, Boja Ioan
locul III – echipa celor de la West Protguard
Premierea s-a desfășurat pe scenă, când primarul Cheșa Ilie le-a înmânat câștigătorilor premiile și diplomele, felicitându-i pentru rețetele alese și pentru munca depusă.

Prezente la sărbătoare au fost și o serie de oficialități ale județului, amintind aici pe vicepreședintele Consiliului Județean Arad, domnul Adrian Țolea și pe primarul Aradului, domnul Gheorghe Falcă, acesta din urmă declarând: am venit la Secusugiu fiindcă primarul Cheșa Ilie este prietenul meu. L-am susținut și îl voi susține în tot ceea ce întreprinde! I-am spus că voi fi mereu alături de el și am venit la sărbătoare ca să-i fiu alături! Aveți în Cheșa Ilie un primar de valoare, care a demonstrat că luptă pentru interesele comunei, a demonstrat că are proiecte de dezvoltare pentru comună, a demonstrat prin realizări că merită poziția de primar a comunei! Va face mereu parte din echipa mea!

Despre spectacolul folcloric ar fi multe de spus, dar nu ne permite spațiul restrâns al ziarului. A fost un spectacol de excepție, cu nume mari invitate, cu ansambluri recunoscute în județ, cu orchestre de marcă. Amintim: ansamblurile Sorocul (al comunei noastre) Crăișorii Moților, Zorile, Bălgărce, Doina Mureșului, Șiriana, Vicodorii, interpreții Daniela Tripa, Sergilia Popa, Andreea Chișe, Florin Ionaș( Generalul), Ionuț Langa, Diana Selagea, Mihaela Petrovici, Silivan Covaci, Andreea Ardelean. O suită de nume consacrate care arată cât de bine pregătit a fost regalul folcloric organizat cu această ocazie!

Cât privește atmosfera zilelor de sărbătoare, aceasta a fost una de neuitat! De bucurie, de distracție! Nu avea cum să fie altfel, ținând cont că toată lumea a avut ceva în program care să-i placă. Au fost de toate: muzică, dans, spectacol pentru tineri, pentru iubitorii de folclor, micii și berea au fost nelipsiți, jocuri pentru copii au fost destule, terasele au fost deschise până târziu în noapte, iar la final au fost și focuri de artificii!
Cu alte cuvinte, două zile de sărbătoare pentru comuna noastră! Două zile de neuitat!

Both comments and pings are currently closed.