Zilele comunei Secusigiu – totul la superlativ! Întâlnirea cu Fiii Satului!

1941496_4306129826688_2666740122785395732_o [800x600]Organizată în cadrul sărbătorii comunei, întâlnirea cu fiii satului a avut loc ca de fiecare dată înaite de Sfânta Liturghie, când la primărie au fost primiți fiii satului. Aici, primarul Cheșa Ilie a discutat cu aceștia despre problemele, realizările și proiectele comunei, menținând astfel strânse legăturile cu cei plecați din comună. Întâlnirea a fost una cordială, de prietenie, bucuria revenirii în comuna natală fiind prezentă în inimile acestor fii ai satului, astăzi personalități de vază în județ și nu numai.
Despre această întâlnire, primarul Cheșa Ilie ne-a spus: de fiecare dată când am organizat sărbătoarea comunei, am avut și o întâlnire cu fiii comunei noastre, față de care am un respect deosebit. Sunt oameni realizați, cu studii, oameni care au arătat că sunt valoroși prin ceea ce au realizat în viață, dar mai presus de orice, au arătat că nu au uitat de unde au plecat, fiind în permanență cu inima și gândul alături de comuna noastră. Aceasta spune mult despre caracterul lor: oameni serioși, fii ai comunei cu care ne mândrim! De aceea, ori de cîte ori mă întâlnesc cu ei, le cer sfatul, discutăm proiectele benefice pentru comună, le spun și supărările, problemele cu care mă confrunt, nu doar realizările. De ce? Fiindcă consider că doar împreună comuna poate progresa, iar sfatul și ajutorul lor este oricând binevenit!
Întâlnirea cu fiii satului din acest an a avut trei momente reprezentative, respectiv întâlnirea de la primărie, apoi participarea la Sfânta Liturghie, iar într-un final, întâlnirea de la Căminul Cultural, unde Sorocul- ansamblul comunei noastre- a susținut un spectacol artistic autentic. Tot aici, la Căminul Cultural, a fost organizată și lansarea cărții Țara Sancta a preotului Iconom Stavrofor Ioan Barbosu Brînzei, fiu al satului, care ne-a trimis spre publicare următorul material:
Stimate domnule Primar,
Onorat Consiliu al comunei Secusigiu.
Mă adresez domniilor voastre pentru a vă aduce cuvenitele mulțumiri pentru înalta cinste pe care ați binevoit să mi-o faceți prin acordarea titlului de „Cetățean de Onoare” al comunei, pe care cu competență o conduceți.
Pentru mine nu ar fi putut exista o altă cinste mai mare decât cea pe care ați binevoit să mi-o faceți.
Ca fiu al acestei comune, al cărei prim aer l-am respirat și în care am văzut prima rază de soare, comună pe care am purtat-o permanent în gând și în suflet pe parcursul a celor 72 de ani de viață și 45 de ani de preoție, onoarea pe care mi-ați făcut-o nu poate fi egalată de nimic altceva.
Aș mai dori, stimate domnule Primar, să laud inițiativa, ce se poate constitui într-un precedent demn de urmat, aceea de a reînvia frumoasele tradiții de pe malul Mureșului, din aval de Arad, românești și în același timp al etniilor conlocuitoare ale acestei părți din țară.
Legătura strânsă pe care o aveți cu Biserica și cu Școala sunt premizele că normalitatea a revenit în satul drag și sfânt al nașterii și copilăriei mele, ceea ce, de asemenea, vă onorează.
Realizările în plan spiritual-cultural și administrativ, pe care le-am putut vedea, denotă o perfectă colaborare între membrii Comitetului Comunal și între celelalte instituții, ceea ce, de asemenea, vă onorează.
Muzeul local condus de distinsa dumneavoastră soție, în care a reușit să adune o parte din trecutul satului nostru, este o nouă bază ca prezentul să ne ofere un viitor frumos.
Închei aceste gânduri în această notă de optimism, mulțumindu-vă încăodată și rugând pe bunul Dumnezeu să vă binecuvinteze pe toți și să vă ajute în realizarea obiectivelor propuse.
Dumnezeu să binecuvinteze comuna Secusigiu și pe toți locuitorii ei.
Pr. Iconom Stavrofor, Ioan Barbosu Brînzei

Both comments and pings are currently closed.