De vorbă cu consilierii locali despre problemele comunei! Giurgean Maria Dochia- Consilier Local din Satu Mare

Giurgean Maria Dochia- Consilier Local din Satu Mare [800x600]Giurgean Maria Dochia- Consilier Local din Satu Mare

Din ce partid faceți parte și la al câtelea mandat de consilier sunteți?
Fac parte din partidul Democrat Liberal și ma aflu la al doilea mandat de consilier.
În Consiliul Local se votează politic sau pentru interesul comunei?
La nivel de Consiliu Local se votează în interesul comunei. Acesta este principalul motiv pentru care am fost aleși de către cetățeni. Nu dorim să ținem cont de coloratura politică atunci când vine vorba de interesul cetățenilor.
Ce părere aveți despre faptul că actualul guvern a oprit asfaltările prin programul PNDI, și drumurile s-au predat înapoi comunelor?
Am o părere foarte proastă despre această inițiativă, consider că acest proiect trebuia dus la bun sfârșit, fiind mare nevoie de infrastructură durabilă la nivel de comună. Acum cred că ne va fi foarte greu să găsim fonduri pentru a reuși să asfaltăm drumurile care ne-au revenit în proprietate.
Este benefic sau nu faptul că s-a întocmit cadastrul general?
Această măsură este foarte benefică, dar ar fi și mai bine dacă s-ar definitiva tot proiectul. Este o acțiune cât se poate de bine venită pentru Secusigiu și localitățile din jur.
Ce așteptări aveți de la anul în curs, având în vedere condițiile de austeritate la nivel național?
Cred că ne vom descurca foarte greu, dar sperăm să mai putem dezvolta ceva, având în vedere că domnul primar Cheșa Ilie este un om foarte competent în atragerea de fonduri.
Care este părerea dumneavoastră legată de noua lege a falimentului primăriilor care a fost introdusă de Parlament?
Este o lege foarte proastă și nu este deloc binevenită pentru noi. Această măsură pune într-o lumină foarte proastă toate primăriile, la nivel național.
Care este poziția dumneavoastră legată de repartizarea pășunii către asociațiile crescătorilor de animale?
Am susținut continuu această măsură inițiată de către domnul primar și sunt foarte mulțumită că am reușit să ducem la final toate demersurile. Sunt convinsă că și cetățenii localităților incluse în acest proiect sunt foarte mulțumiți de cele realizate.
Ce proiecte considerați prioritare pentru comună?
Prioritar pentru comună consider că este finalizarea proiectului pentru introducerea apei deja început. Foarte benefică ar fi și terminarea podului peste Mureș, pentru că acest lucru ne-ar apropia foarte mult de oraș. Sper să vedem finalizat și căminul, să demonstrăm celor care ne contestă de atata timp, că reușim să ne ocupăm de toate problemele comunei.
Aveți un mesaj pentru cetățenii comunei?
Pe cetățeni îi rog să aibă încredere în noi. O să fim aproape de domnul primar și vom colabora cât mai bine cu putință pentru a soluționa cât mai multe din cerințele lor. Tot ce construim în comună, facem pentru noi, și sunt sigură că vom reuși să îi facem mândri pe toți cei care ne-au votat. Deja se văd multe în urma noastră și promitem că vom continua.

Both comments and pings are currently closed.