Gânduri pentru absolvenţii clasei a VIII-a

2012-04-24 12.53.25E greu să te desparţi de cine ţi-e drag, dar e sublim să revii de fiecare dată, unde ţi-a rămas sufletul. Fiecare plecare e o despărţire. De ceilalţi. De tine. Oamenii se construiesc pe sine o viaţă întreagă. Şi construiesc legături indistructibile, la un moment dat.             Când suntem tineri, construim punţi de prietenie şi speranţă. Punţi care vor face legătura cu o lume nouă, fiindcă gimnaziul e doar o treaptă. Visurile adolescentului continuă dincolo de aceşti ani în care a devenit şi se ţes mai frumos ca niciodată.  
Să le dea Dumnezeu multă sănătate acestor copii, fiindcă au multe de realizat. Şi gânduri bune. Ca tot ce ating, să se transforme în lumină. Ca tot ce fac, să îi reprezinte. Să ne umple sufletele de bucurie.                     Fiecare realizare a acestor copii este pentru comunitate şi dascăli, deopotrivă, o realizare personală. Să vină ani încununaţi de realizări. Fiindcă cei patru ani care au trecut, au fost trăiţi din plin. Fie ca aceşti minunaţi tineri să-şi exploreze potenţialul la maxim şi să îşi construiască destinul aşa cum îi îndeamnă inima. Fiindcă cu adevărat împliniţi vor fi, dacă vor face ceea ce iubesc să facă.         Nimic nu aduce mai mare mulţumire. Iar această mulţumire creşte oameni frumoşi. Emoţia ne copleşeşte de fiecare dată, cu fiecare generaţie care pleacă. Vorba cântecului:  „Să ne bucurăm,deci!” (Gaudeamus igitur!), clasa a VIII-a!
Pentru că emoţia există şi nu poate fi transpusă întotdeauna în cuvinte. Iar pentru cei care m-au îmbrăţişat şi au plâns odată cu mine, nu mai există nevoie de cuvinte! Vor avea un loc special, întotdeauna, în inima mea!
Succes la examene, fiţi binecuvântaţi cu dragoste şi împlinire!
Cu infinită afecţiune,
prof. Szakacs Nadina Maria

Both comments and pings are currently closed.