Sărbătoarea „Fiii Satului”

20150621_102908 [800x600]Tradiția întâlnirii cu fiii comunei Secusigiu a continuat și la această ediție a sărbătorii, duminică dimineața, înainte de a merge la slujda Sfintei Liturghii, primarul Cheșa Ilie întâmpinându-i la Primărie pe fiii comunei veniți special pentru a fi din nou în comuna lor dragă-Secusigiu. Întâlnirea a fost una amicală, o întâlnire a bucuriei revederii locurilor copilăriei, toți fiii comunei fiind copleșiți de emoțiile revedereii, de emoțiile reîntoarcerii la izvorul vetrei satului. S-au depănat amintiri, s-au schimbat impresii, s-a văzut bucuria în ochii acestor reprezentanți de seamă ai comunei, care aveau sufletele răvășite de emoțiile reîntoarcerii acasă, căci pentru ei acasă înseamnă comuna Secusigiu!
Primarul Cheșa Ilie a prezentat fiilor comunei, la fel ca-n fiecare an, o dare de seamă despre ce s-a mai petrecut la nivel administrativ cu privire la proiectele avute în vedere a fi dezvoltate în comună, cu privire la problemele care există. Totul, pentru ca să existe transparență în actul administrativ, pentru ca fiii comunei Secusigiu să cunoască realitățile administrative ale comunei lor de suflet.

Un moment aparte a sărbătorii a avut loc la Căminul Cultural din Secusigiu, unde toți fiii satului, alături de oficialități și invitați s-au deplasat după liturghie. Aici a fost pregătit un program artistic de cântec, dans și poezie, primarul Cheșa Ilie dorind astfel ca invitații să socializeze, să se simtă bine revenind la Secusigiu, dar să se și bucure de un program artistic pus în scenă de tinerii din comună.
De asemenea, în acest cadru festiv, într-o atmosferă solemnă, primarul Cheșa Ilie a înmânat disticții meritorii unor cetățeni de seamă ai comunei, domnul primar declarându-ne:” Am dorit ca prin aceste distincții să aduc cinstire unor reprezentanți de seamă ai comunei, care prin activitatea lor au făcut și fac cinste comunei Secusigiu, punându-și amprenta într-un mod pozitiv asupra evoluției comunei noastre. Le sunt recunoscător acestor oameni pentru tot ce au făcut pentru comună, transmițându-le respectul meu și al tuturor consătenilor. Totodată, aduc un pios omagiu celui care a fost consăteanul nostru prof. Dobândă Toma, cetățean de onoare a comunei Secusigiu, care acum este la ceruri, dar care va rămâne mereu în inima mea, ca un exemplu, ca un stâlp al cinstei și omeniei.”
Astfel, cu această ocazie s-a ținut un moment de reculegere în memoria distinsului concetățean Dobîndă Toma, căruia primarul Cheșa Ilie i-a acordat post-mortem titlul de cetățean de onoare al comunei Secusigiu. S-au mai acordat titluri de excelență doamnei profesor Iosim Arselia, doamnei învățător Moșescu Maria, doamnei învățător Fenlacichi Irina și doamnelor educatoare Ristin Zora și Teuca Cornelia, cărora primarul Cheșa Ilie le-a mulțumit în numele tuturor pentru întreaga activitate profesională defășurată.

Both comments and pings are currently closed.