Sărbătoarea „Fiii Satului” – O nouă ediție de succes!

DSC_5719 [800x600]Sâmbătă și duminică, 20-21 iunie, au fost două zile de sărbătoare pentru comuna noastrăSecusigiu. Două zile pregătite anume pentru ca întreaga comună să îmbrace haine de sărbătoare. S-a desfășurat „Fiii Satului”, sărbătoarea comunei noastre! O sărbătoare a bucuriei, a spectacolului, o sărbătoare a tuturor cetățenilor comunei Secusigiu! Au fost două zile în care muzica, distracția și voia bună s-au mutat efectiv la Secusigiu, programul propus pentru sărbătoare atrăgând o mulțime de spectatori, fiind unul pe măsura așteptării publicului, care a putut urmări concurs de MISS, concurs de gătit cătlane, turneu de fotbal, trupe de muzică ușoară consacrate, spectacol folcloric de excepție, cu participarea unor ansambluri și artiști de seamă.
A fost cu adevărat o zi de mare sărbătoare, platoul din jurul scenei fiind ocupat din timp de cei veniți a se bucura de spectacolele pregătite anume pentru acest eveniment de seamă al comunei noastre Secusigiu.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată tinerilor, pe scenă urcând majoretele de la Secusigiu, precum și o serie de trupe și soliști de muzică dance, surpiza serii fiind formația Compact, care a încântat auditoriul cu șlagărele deja consacrate. Concursul de MISS  a fost de asemenea unul pe placul celor prezenți, printre concurente fiind domnișoare frumoase din comună, care au fost mereu aplaudate și susținute frenetic, ceea ce a făcut ca acest concurs să fie apreciat de toată lumea.

Duminica nu putea începe fără participarea la liturghie, biserica fiind plină de credincioșii veniți la slujbă, primarul Cheșa Ilie fiind însoțit de oficialități invitate și de fiii satului.

Și turneul de fotbal a fost unul disputat, cu partide înflăcărate, rezultatele finale stabilind pe locul I- echipa din Munar,locul II-echipa Gloria Secusigiu,iar locul III- echipa de la Primărie.

După-amiaza zilei de duminică a fost dedicată folclorului, spectacolul aducând la Secusigiu ansambluri,interpreți și orchestre valoroase, care au reușit să pună în scenă un spectacol de mare clasă.

Nu a lipsit nici în acest an concursul de gătit, la cătlane participând o serie de echipe din comună și nu numai, podiumul fiind ocupat la final de echipa din Pecica-locul I, echipa West Protguard-locul II și echipa postului de poliție din Secusigiu-locul III.

Grătarele cu mici au fost și ele prezente, fiind deja o tradiție ca mirosul îmbietor al bucatelor pregătite să se simtă peste tot. Toate terasele au fost pline ochi, ceea ce a arătat că există interes pentru sărbătoarea comunei noastre, care an de an devine tot mai atractivă și mai căutată.
Întreaga atmosferă a fost una de sărbătoare autentică, în care distracția și voia bună au fost efectiv la ele acasă, poposind în această zi unde altundeva dacă nu la Secusigiu!

Nici cei mici nu au fost uitați, anume pentru ei fiind aduse o mulțime de jocuri, cele mai căutate fiind toboganele gonflabile, care efectiv au fost luate cu asalt de copiii dornici de a se juca.
Putem spune că toată lumea s-a simțit bine, peste tot putând vedea oameni veseli, bucuroși de a petrece la sărbătoarea comunei noastre. Primarul Cheșa Ilie, alături de viceprimarul Gavril Onu și reprezentanții primăriei au fost mereu prezenți pe lângă scenă, pentru a supraveghea modul de organizare și desfășurare a sărbătorii, astfel încât totul să se desfășoare fără probleme. Așa a și fost, sărbătoarea, în ansamblul ei, fiind bine organizată, cu spectacole de excepție.
De remarcat este faptul că tot mai multe oficialități vin la sărbătoarea comunei noastre, printre acestea remarcând pe deputatul Eusebiu Pistru, senatorul Constantin Traian Igaș, președintele Consiliului Județean Arad- domnul Nicolae Ioțcu, vicepreședintele Consiliului Județean Arad- domnul Adrian Țolea, precum și pe prietenul comunei noastre, domnul Iustin Cionca.

Așadar, s-a mai consumat o ediție a „ Zilelor Comunei Secusigiu”, manifestarea artistică reușind să fie structurată de așa manieră încât să acopere gusturile tuturor spectatorilor.
Vă lăsăm în compania câtorva imagini reprezentative de la ziua de sărbătoare a comunei, deoarece spațiul publicației locale este destul de restrâns, preferând astfel, prin aceste imagini, să vă aducem în fața ochilor amintiri de la acest important eveniment, abia anul următor urmând a ne reântâlni cu sărbătoarea comunei noastre.

Dacă vorbim despre sărbătoarea comunei Secusigiu-„Fiii Satului”- trebuie să aducem în prim plan formația noastră dragă, respectiv „Sorocul” , formație care și cu această ocazie a încântat pe toți cei prezenți cu dansurile puse în scenă, cu coregrafia, portul popular, dar mai ales cu atitudinea, una mândră, elegantă, unică! Este formația reprezentativă a comunei Secusigiu și avem doar cuvinte de laudă pentru modul cum a evoluat cu prilejul sărbătorii, când a adus în fața celor prezenți frumusețea dansurilor autentice secusigene, dar și autenticul port popular al comunei! A arătat că este o formație plină de viață, care se identifică total cu comuna noastră dragă: comuna Secusigiu!
Astfel, cu ocazia sărbătorii comunei ne-am întâlnit pentru prima dată în acest an cu „ Sorocul”, cu componenții acestei echipe de dansuri, pe care dorim să-i felicităm pentru că au ales folclorul, au ales să reprezinte comuna Secusigiu, au ales dragostea față de frumos, spectacolul autentic românesc!
Felicităm și părinții acestor tineri care formează ansamblul comunei noastre,  fiindcă i-au susținut pe copiii lor în a se înscrie în formația de dansuri, formație atât de dragă nouă tuturor.
O formație care ne-a încântat cu spectacolele prezentate, fiecare intrare scenică aducând în fața publicului o fărâmă din comuna Secusigiu, acel spirit elegant pe care primarul Cheșa Ilie, mereu îl lăuda față de oficialitățile prezente la sărbătoare:„ sunt reprezentanții comunei mele”-spunea primarul nostru, mândru nevoie mare! Și a avut cu ce să se laude, a avut pe cine să felicite, a avut cu cine să se mândrească. Avem un ansamblu folcloric deosebit în comună! Iar atunci când a urcat pe scenă, suntem convinși că fiecare fiu al comunei prezent a simțit la fel ca primarul nostru: mândria de a fi reprezentat de acest ansamblu de marcă al comunei!

Am văzut ansamblul nostru prezentând un spectacol de mare clasă: dansuri populare secusigene. Un spectacol prin care „ Sorocul” nu a prezentat doar dansuri și port, nu s-a prezentat doar pe sine, ca un ansamblu unit și bine structurat. Nu! A reprezentat comuna Secusigiu! O comună care trăiește frumos, la fel cum frumos a trăit ansamblul nostru fiecare moment al spectacolului. Cu eleganță, cu mândrie, cu dragoste față de frumos. O atitudine demnă, care face ca de fiecare dată când ansamblul urcă pe scenă să aducă cu el ceva: bucuria vieții! Sună și se simte atât de electrizant acest sentiment, căci la fiecare apariție a formației noastre atmosfera întreagă parcă învia și se înconjura de căldura dragostei față de frumos.
Acesta este „Sorocul” cu care ne-am învățat, pe care-l știm:
cu tineri vii, crescuți în spiritul comunei Secusigiu!

Trebuie să felicităm toți reprezentanții comunei noastre care au urcat pe scenă alături de ansamblul nostru folcloric, împreună fiind cei care au reprezentat comuna Secusigiu în cadrul spectacolului. Facem referire la soliștii noștri vocali, la instrumentiștii noștri, la taraful secusigean, la reprezentantele comunei noastre în cadrul concursului de „MISS Fata de la Țară”, la trupa de majorete, la grupul vocal- instrumental din Sânpetru German, cu toții ridicându-se la înălțimea momentului, fiind apreciați și aplaudați de către toată lumea prezentă. Comuna Secusigiu are tineri și oameni valoroși, are reprezentanți merituoși ai acestor valori! Felicitări tuturor celor care au urcat pe scenă ca reprezentanți ai comunei noastre-Secusigiu- și le transmitem că dorim să-i vedem și la anul, la sărbătoarea atât de dragă nouă tuturor: „Fiii Satului”!
În urma ediției din acest an a sărbătorii rămân doar frumoasele amintiri a celor două zile dedicate comunei noastre, două zile pe care le puteți rememora și prin imaginile surprinse cu această ocazie. Datorită faptului că spațiul publicației locale  este insuficient pentru a putea să vă prezentăm toate imaginile de la evenimentele importante ale comunei, vă informăm că puteți intra pe pagina Web a primăriei de unde puteți descărca imaginile pe care le doriți. SITE-ul primăriei se actualizează permanent, lunar, cu evenimentele importante organizate în comună, de fiecare dată după ce apare publicația locală, sau de câte ori este nevoie.

Tradiția întâlnirii cu fiii comunei Secusigiu a continuat și la această ediție a sărbătorii, duminică dimineața, înainte de a merge la slujda Sfintei Liturghii, primarul Cheșa Ilie întâmpinându-i la Primărie pe fiii comunei veniți special pentru a fi din nou în comuna lor dragă-Secusigiu. Întâlnirea a fost una amicală, o întâlnire a bucuriei revederii locurilor copilăriei, toți fiii comunei fiind copleșiți de emoțiile revedereii, de emoțiile reîntoarcerii la izvorul vetrei satului. S-au depănat amintiri, s-au schimbat impresii, s-a văzut bucuria în ochii acestor reprezentanți de seamă ai comunei, care aveau sufletele răvășite de emoțiile reîntoarcerii acasă, căci pentru ei acasă înseamnă comuna Secusigiu!
Primarul Cheșa Ilie a prezentat fiilor comunei, la fel ca-n fiecare an, o dare de seamă despre ce s-a mai petrecut la nivel administrativ cu privire la proiectele avute în vedere a fi dezvoltate în comună, cu privire la problemele care există. Totul, pentru ca să existe transparență în actul administrativ, pentru ca fiii comunei Secusigiu să cunoască realitățile administrative ale comunei lor de suflet.

Un moment aparte a sărbătorii a avut loc la Căminul Cultural din Secusigiu, unde toți fiii satului, alături de oficialități și invitați s-au deplasat după liturghie. Aici a fost pregătit un program artistic de cântec, dans și poezie, primarul Cheșa Ilie dorind astfel ca invitații să socializeze, să se simtă bine revenind la Secusigiu, dar să se și bucure de un program artistic pus în scenă de tinerii din comună.
De asemenea, în acest cadru festiv, într-o atmosferă solemnă, primarul Cheșa Ilie a înmânat disticții meritorii unor cetățeni de seamă ai comunei, domnul primar declarându-ne:” Am dorit ca prin aceste distincții să aduc cinstire unor reprezentanți de seamă ai comunei, care prin activitatea lor au făcut și fac cinste comunei Secusigiu, punându-și amprenta într-un mod pozitiv asupra evoluției comunei noastre. Le sunt recunoscător acestor oameni pentru tot ce au făcut pentru comună, transmițându-le respectul meu și al tuturor consătenilor. Totodată, aduc un pios omagiu celui care a fost consăteanul nostru prof. Dobândă Toma, cetățean de onoare a comunei Secusigiu, care acum este la ceruri, dar care va rămâne mereu în inima mea, ca un exemplu, ca un stâlp al cinstei și omeniei.”
Astfel, cu această ocazie s-a ținut un moment de reculegere în memoria distinsului concetățean Dobîndă Toma, căruia primarul Cheșa Ilie i-a acordat post-mortem titlul de cetățean de onoare al comunei Secusigiu. S-au mai acordat titluri de excelență doamnei profesor Iosim Arselia, doamnei învățător Moșescu Maria, doamnei învățător Fenlacichi Irina și doamnelor educatoare Ristin Zora și Teuca Cornelia, cărora primarul Cheșa Ilie le-a mulțumit în numele tuturor pentru întreaga activitate profesională defășurată.

Both comments and pings are currently closed.