Investiții continue în instituțiile de învățământ din comună!

PICT2009 [800x600]Programul de investiții inițiat de primarul Cheșa Ilie pentru renovarea școlilor și grădinițelor din comună a continuat și în acest an.
Prin acest program, gândit ca un program gradual de modernizare a instituțiilor de învățământ din comună, primarul Cheșa Ilie a reușit gestionarea bugetului comunei de așa manieră, încât raportat la trimestrele bugetare anuale să se poată implementa investiții la aceste instituții.
Despre toate acestea, primarul Cheșa Ilie ne-a declarat: „Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, reușim să continuăm implementarea unor investiții în comună, să finalizăm unele lucrări începute sau să inițiem unele noi. După cum știți, dezvoltarea comunei constituie pentru mine o prioritate absolută! Prin absorția unor fonduri europene, , sau prin colaborarea cu instituțiile județene, am încercat să atrag finanțare pentru proiectele de dezvoltare ale comunei, astfel încât să reușim implementarea unor investiții în toate localitățile comunei noastre. Cu privire la programul de investiții în școli și grădinițe s-a reușit anul acesta schimbarea acoperișului școlii mici din Sânpetru German, tot aici fiind planificat a se construi în viitor și o anexă unde să fie amenajate birouri pentru cadrele didactice, precum și grupuri sanitare noi. De asemenea, s-a finalizat și montarea geamurilor noi, din termopan la școala din Secusigiu.”

Investiții la clădirea școlii mici din Sînpetru German!

Și școala mică din Sînpetru German a beneficiat de lucrări de renovare. Aceste lucrări au început acum  un an și jumătate, când primarul Cheșa Ilie a demarat lucrările de reabilitare a exteriorului clădirii. Încă de atunci, după finalizare renovării exterioare a fost planificat și schimbarea acoperișului, lucrare realizată luna trecută, când a fost prevăzută în buget, tocmai pentru a fi finalizată înainte de începerea noului an școlar.

Investiții la clădirea școlii din Secusigiu!

La școala din Secusigiu s-au finalizat lucrările de schimbare totală a tâmplăriei vechi cu una nouă din termopan. Spunem că s-au finalizat deoarece investițiile au început acum doi ani, de atunci,î n fiecare an fiind montate noi geamuri de termopan. A fost un proiect amplu, finalizat în acest an.
S-a rezolvat astfel și problema unei mai bune izolări termice a școlii, care este pregătită pentru intrarea în iarnă, fiind achiziționate și lemnele necesare încălzirii.

 

 

Both comments and pings are currently closed.