Nicolae Ioţcu: „Anumiți reprezentanți PSD ar face mai bine să tacă la Secusigiu, pentru că s-au făcut de râs destul!”

1 (30) [800x600]Cu un text confuz şi mincinos publicat într-o anumită fițuică, în care aduce acuzaţii copilăreşti primarului comunei Secusigiu, Ilie Cheşa, unii reprezentanți PSD din comună se fac de râs în faţa oamenilor! Susţin că,  nici mai mult, nici mai puţin, primarul nu ar avea nicio legătură cu construirea podului dintre Sânpetru German şi Pecica, o investiţie care în opinia lor o fi căzut probabil cumva, din cer, pentru că dacă ei habar nu au pe ce lume trăiesc, nimeni nu ar trebui să ştie!
Pentru ca minciuna să fie şi mai gogonată, aceștia îl implică în toată tărăşenia şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu. Contactat de noi pentru lămurirea lucrurilor, dl. Ioţcu ne-a declarat: „Pe mine naivităţile celor de la PSD mă amuză! Nu cred că oricine din Secusigiu poate presupune, la modul serios, că primarul Ilie Cheşa, un om serios şi harnic, nu ar avea nicio legătură cu construirea podului şi cu investiţiile care se fac în comună! Cei de la PSD nu fac nimic pentru oameni, dar caută să atragă şi ei cumva, săracii, atenţia asupra lor. Şi-atunci ce le rămâne altceva decât să abereze, să bată apa în piuă? În timp ce ei îşi răceau gura de pomană, noi, împreună cu primarul Ilie Cheşa, am terminat lucrările la pod şi la drumurile de legătură. Îi lăsăm pe ei să comenteze, noi avem de lucru!” – ne-a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
decembrie 10 inaugurare Pod pecica secusigiu foto 1 [800x600]Domnul Ioţcu a atras atenţia că dacă ar fi depins de reprezentanții PSD, podul nu ar fi fost nici astăzi construit: „Au pus tot felul de piedici! Când era bai că deranjăm furnicile, când era bai că deranjăm peştii! Au întârziat lucrările cu un an de zile. Acum, că podul e gata şi este foarte apreciat de oameni, ar vrea să se lipească şi ei de această importantă realizare de care până acum şi-au bătut joc?! Eu le transmit doar atât: PSD ar face mai bine să tacă, la Secusigiu, pentru că s-a făcut de râs destul! Nu au făcut ani de zile nimic pentru Secusigiu, şi când am găsit un primar bun, în persoana lui Ilie Cheşa, ei stau pe margine şi îl murdăresc. De fapt, nu de dl. Cheşa îşi bat ei jos, astfel, ci de oamenii din Secusigiu, care l-au reales primar tocmai fiindcă Ilie Cheşa s-a dovedit serios şi şi-a ţinut cuvântul faţă de ei”. Nicolae Ioţcu a mai precizat că în realizarea podului a avut o strânsă colaborare şi cu primarul din Secusigiu, şi cu omologul său din Pecica, pentru că o astfel de investiţie nu se poate realiza cu excluderea administraţiilor locale.
De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean ne-a dezvăluit o situaţie critică la Secusigiu: guvernul PSD a retras în anul 2013 suma de patru miliarde de lei vechi de la comună, bani din care ar fi trebuit continuate lucrările la rețeaua de apă. Iar pentru ca tabloul ostilităţii acestora împotriva Secusigiului să fie complet, consilierii judeţeni PSD au propus un amendament prin care comuna să nu primească şase miliarde de lei vechi, cât a alocat Consiliul Judeţean pentru Secusigiu, ci doar jumătate din această sumă! Nici banii alocaţi pentru drumul de legătură dintre pod şi Sânpetru German nu au legătură cu guvernul, drumul care face legătura dintre rampa podului şi DJ 682 au fost alocaţi de Consiliul Judeţean!
„PSD a avut o atitudine duşmănoasă şi sfidătoare la adresa locuitorilor comunei Secusigiu! Totul culminează acum cu nişte declaraţii obraznice, care încearcă să îl denigreze pe primar, de fapt unul dintre puţinii oameni din administraţia comunei care a lucrat eficient şi cu spor pentru cetăţeni. Dacă era după aceștia, Secusigiu ar fi fost mult mai nedezvoltat, pentru că – aşa cum se vede şi din deciziile pe care le ia guvernul, din valurile de scumpiri şi taxele noi inventate pe bandă rulantă, din acciza pe combustibil – pe ei nu îi interesează cum trăiesc oamenii şi ce cheltuieli au”, ne-a declarat Nicolae Ioţcu.
secusigiu [800x600]Preşedintele Consiliului Judeţean spune că primarul Ilie Cheşa l-a însoţit la guvern pentru a face demersuri de alocare a sumelor necesare alimentării cu apă a comunei, iar rezultatele s-au văzut în anul 2014, când s-a semnat contractul pentru această lucrare. „Între timp, probabil, cei de la PSD Secusigiu dormeau pe acasă şi visau la guvern, care a blocat timp de peste doi ani lucrările la şoseaua Arad-Felnac-Secusigiu, fără să dea doi bani pe oamenii de aici, pe faptul că populaţia din zonă îşi pune zilnic viaţa în pericol circulând pe un drum pe care guvernul  nici nu l-a reparat şi nici nu l-a dat Consiliul Judeţean, să îl reparăm noi, aşa cum am făcut în alte părţi din judeţ. Eu spun că pesediştii ar trebui să tacă, pentru că se vor face de ruşine!”, a încheiat preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Both comments and pings are currently closed.